Geçmiş olsun. Sinovac aşısının enfeksiyondan koruma oranları %50 civarlarında açıklandı. Çevremizde çift doz aşısını olduğu halde pozitif çıkan çok oldu ancak hastane yatışı gerektirecek kadar ağır geçiren hiç olmadı. Zaten uzmanların iddiaları da o yönde; hastane yatışlarını ve ölümleri engellemede etkili olduğu yönünde..
Ama aşıya rağmen, büyük nüfus içerisinde tek tük hastane yatışı ve hatta ölüm dahi mutlaka bildirilecektir. Aşının işe yaramaz olduğu manasına gelmiyor tabi ki.
Benim kızım da mesela 2 sene kadar önce, aşısı olduğu halde rota virüs sebebiyle ciddi şekilde hastalanmıştı ancak aşısı olmasaydı hastalık nasıl seyrederdi düşünmek istemiyorum..
çoğu ebeveyn rota virüs aşısından bihaber. Bu konuda toplumu bilinçlendirmek lazım. Ayrıca sgk'nın da bu aşıyı ücretsiz yapması gerekiyor. Çok pahalı bir aşı. Ben ilk çocuğumda haberdar değildim, geç kaldım. Şükür 5 yaşını geçti artık. İkinci çocuğumda hemen 2 dozunu da yaptırdım. çocuklar için ölümcül sonuçlar doğurabilen bir hastalık. Allah korusun