Merhaba arkadaşlar, doktora tezimi tamamlayabilmem için katılımcı aramaktayım.
İlginizi çekebilmek ve emeğinizin karşılığını verebilmek adına 50 ₺ A101 hediye çeki tanımlanacaktır.
Araştırmamda temel olarak katılımcıların çeşitli politikalar hakkındaki görüşlerini inceliyorum. Bunun için katılımcıdan müsait olacağı bir saatlik bir zaman dlimi için randevu alıyorum. Randevulaştığımız saatten 5 dakika önce araştırmanın çevrimiçi linkini katılımcının elektronik posta adresine gönderiyorum. Randevulaştığımız saatte katılımcı o linke tıklayarak önce 5 dakika kadar cinsiyetiniz, yaşınız, eğitim durumunuz gibi bilgileri içeren bir formu dolduruyor. Ardından bilgisayar ekranında bir numara beliriyor. Katılımcı o numaraya çağrı attığında araştırmacılar katılımcıyı WhatsApp üzerinden görüntülü olarak arıyor ve katılımcıyı Suriyeli bir mülteci ile görüştürüyor. Görüşme sırasında katılımcıdan istenen bilgisayar ekranında belirecek soruları sesli olarak Suriyeli mülteciye sorması. Bu sorular genellikle "Suriyeli mülteciler hangi tür yemekleri sever, nerelerde çalışırlar" gibi genel sorular oluyor. Katılımcı bu soruları sesli olarak sorduğunda görüntülü görüşmede yer alacak çevirmen soruyu Arapçaya çeviriyor. Suriyeli mültecinin yanıtını da katılımcıya Türkçeye çeviriyor. Bu şekilde 5 soru sorup cevabını dinledikten sonra görüntülü görüşme sona eriyor. Görüşme ortalama 6-7 dakika sürüyor. Ardından WhatsApp'ı kapatıp bilgisayarın katılımcıya soracağı soruları fareyle tıklayarak yanıtlıyor. Böylelikle çalışma tamamlanmış oluyor.
Bu çalışmam için;
-35 yaşından büyük,
-En fazla lise mezunu,
-Hayatının büyük bölümünü doğu anadolu, güneydoğu anadolu ya da İstanbul'da geçirmiş
-Kendisini Türk olarak kimliklendiren
-İnterneti, basit bir bilgisayarı ya da tableti ve WhatsApp içeren telefonu bulunan
katılımcılar arıyorum.
Bu katılımcılar eğer belirlediğim özellikleri taşıyorsa onlara -yukarıda belirttiğim gibi- randevu veriyorum. Randevuya gelip araştırmaya katılan tüm katılımcılara 50 TL A101 hediye hediye çeki veriyorum. Hediye çekleri katılımcıların cep telefonuna tanımlanıyor ve tüm A101 mağazalarında geçerli.
Şu an toplam 120 kişiye ihtiyacım var.
Bu iş ile ilgilenen arkadaşlar yorum bırakırsa bu hafta iletişime geçebilirim.