Zenginlikten bahsetmedim bilmediğim bir piyasada önerileriniz nelerdir dedim.
önerim budur. sizin cebinizden çıkacak para benimkine girmeyecek, veya siz kazanmazsanız ben kazanacağım gibi bir şey de yok. tamamen iyi niyet ve engin tecrübelerimle söylüyorum.
özellikle herkesin, her şeyi bildiği, 50 liralık coin yatırımı yapıp, milyonlarca dolar yatırmış gibi "hype" yaratan yüzlerce enteresan insanın olduğu bu forumda tavsiye almak kafanızı karıştırır.
şayet, coinlerde teknik analiz işlemez. çok parası olan balina vardır, fiyatı manipule eder yukarıya çeker ve yukarıya çekmişken heyecanlanan ve o coine yatırım yapmaya başlayan kurbanlarına elindeki coinleri satar (ki bu elindekileri çıkartmak için en önemli fırsattır), bu coinleri alanlar elindekilerle kalakalır, panik olup satmaya başlarlar ve balina tekrar dipten toplamaya başlar. artık hem daha çok parası, hem de daha çok coini olmuştur.
o sebeple, dalgayı nereden yakaladığınız önemli. zirve görmüş ve tepeden alınan coin çok can yakar, diplerden toplamakta ve sabırlı olmakta fayda vardır.
ama hepsinden önemlisi, bu söylediklerim elbette bir yatırım tavsiyesi değil, tecrübe aktarımıdır.
iyi forumlar, iyi şanslar.