erayaktas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes hakkınızı adalet karşısında arayın demiş. Peki adaletin nasıl işlediğini biliyormusunuz ?

Hocam gidip şikayetçi olursan maddi ve manevi olarak bir dünya uğraşacaksın. Sonra ne mi olacak ?
Bu şahsa karşı mahkemeyi kazanacaksın ve mahkeme senin zararının karşılanmasına karar verecek. Seyyit param yok diyerek işin içinden kurtulacak. Devlet o zaman malın mülkün varsa öde diyecek. Sizce üzerinde herhangi bir mal mülk var mı ? Yok tabiki.
Sizde diyeceksiniz ki hapse atın o zaman. Burada yasaların kesin bir hükmü var. Hiç kimsenin yaşam hakkı verdiği sözü tutamadığı için elinden alınamaz. Yani dolandırıcılıktan veya ödenemeyen borçtan hapise atılma gibi bir olay yok. Sonuç olarak mahkemeden çıkan karar şu olacak. Seyyit eğer bir gün üzerine mal mülk yaparsa haczedilecek ve bu vatandaşa borcunu ödeyecek. Veya sigortalı işe girerse size verdiği karar haczedilecek. (E tabi bunlar da olmayacağına göre)

Sonuç : Mahkemeye giderseniz uğraştığınızla kalırsınız hiç bir şey yapamazsınız. 1 kuruşta para alamazsınız. İyice maddi ve manevi olarak sıkıntı yaşarsınız. Yok ben bu adamla uğraşayım derseniz böyle paralar için değmez. Zaten bu şahıs da bunu kullanıyor. Çok geçmiş olsun yaşadığınız sinir bozukluğunu tahmin edebiliyorum. Malesef ki bu durumda yasal olarak hiç bir şey yapamazsınız. Kendi adaletinizi de sağlamanıza değmez. Bu adam muhakkak bir gün sert kayaya çarpacaktır, bu çarp sürekli böyle dönmez.
Merhabalar hocam, hiç kimse ödemediği borç yüzünden hapse atılmaz ws demişsiniz ama o zaman ben bankadan kredi çekip geri ödemezsem bir şey olmayacak mı neyse işin şakası bir yana hocam para hiç umrumda değil isterse 100lerce bin liram gitsin. Ama o çocuk bana mahkum yaşayacak, benim korkumla yaşayacak üzerine bişey yapamayacak, hayatı boyunca işe giremeyecek. Bence er geç o borcunu ödemeyi de kabul edecek, o kadar bana mahkum kalmasıyla da kalacak