Hocam saydıklarınız sigarayı bırakmanın gerekliliği için çok güzel şeyler. Benim sigaramın verdiği zararı elbette denetimsiz fabrikalar da veriyordur fakat konuyu oraya çekip odağı dağıtmayalım. O zarar veriyor ben de zarar vereceğim gibi bir durum olamaz. Herkes üstünü düşeni, yapabildiğini elbette yapacak. Sizin söylediğinizi çok iyi anladım;
Fakat sigara zammı nedeniyle bırakan 100 kişi varsa, 500 kişinin kaçak sigaraya, sarmaya yöneldiğini düşünüyorum.
Aynı zararları verirken, bir de illegal oluşumlara haksız kazanç oluşturuyor bu durum.
İşin özeti zamla olacak şeyler değil bunların önlenmesi. Birilerine göre zammın haklı sebepleri vardır ki yapıyorlardır fakat bunun nedenini sigara tüketimini azaltmak olarak açıklamak, düşünmek bana komik geliyor.
Sigarayı zevk alarak içen adamın dahi aklında acaba bırakabilir miyim, keşke bıraksam düşüncesi vardır. Hepimiz sigaranın olumsuzluklarında hemfikir olurken, zammı alkışlamanın anlamı yok.
Öncelikle değerli fikirlerine tamamen katılmakla beraber bu işte yaşam kalitesi ve genel hayat pahılılığının etkisini büyük olduğunuz ve eğitiminde etkisi olduğunuz bilmekteyim.
Ancak bir şey ne kadar ucuzlar ise içilme oranı da artacaktır ama.
Kaçak sigara konusu gelince Doğu tarafında biri olarak kaçak sigaralar baya engellendi eskiden vardır evet.
Tabakaya geçiliyor
Bu arada yanlış anlayanlara da şunu diyeyim sadece SİGARA ZAMMINI DESTEKLİYORUM.