ByMetiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı geceler Arkadaşlar. Son 3 Aydır kripto alım satım'a başladım. 30 gündür profesyonel olarak yapmaya başladım. Ciddi kazançlar'da sağladım.Ama kafamı kurcalayan bir konu var KRİPTO PARA HARAM MI ? Bu zamana kadar kazancımıza haram bulaştırmadık.Bu saatten sonra bile bile ahireti yakmayalım. Bir çok video izledim bunun için.Kafam çok karıştı.Bu konuda ciddi olarak bilgisi olan varmı aramızda ? Şimdiden Teşekkür ederim.
Uzun yazılır mı bilmem ama ben en azından bildiğim ve emin olduğum kısıma deyineyim.
Kur'an-ı Kerim'de veya Hadislerde Şari (Allah ve Peygamber) Haram demedikçe, İslam'a uygun olan her şey helaldir, ancak haram olduğu sabit olan konuda icma yapılamaz.

Kur'an da veya Hadiste tabiki kripto para haramdır yazmadığı için alimler bazı araştırmalar yaparlar.
1- Kuranı araştırmak
2- Hadisleri Araştırmak
3- İslam Ahlakına uygunluğuna bakmak
4- Bölgenin (Halkın - Devletin kural ve kültürünü gözetmek)

Şuan Diyanet verdiği fetva da kripto paraların bazı nedenlerden dolayı İslama ters düştüğü kanaatine varıyorlar. Bu ihtilafların ortadan kalkması durumunda tekrar mübah niteliği taşıyabilir. Şidmi kesin haram veya helal diyemezler tabiki, ancak onların dediklerine uymamız gerekiyor çünkü bizler müçtehid değiliz aksi halde imama, alime gerek kalırmıydı. Kendilerinin doğru karar verdiğini iddia da etmiyorum yanlış anlaşılmasın.
Dini bilgim buradan sonra pek de kesin değil ancak muhtemelen bazı alimler (endonezya da ) caiz demişlerdi. Kime dayanarak caiz bilmiyorum belki mezhep görüşleri, devletin kripto paraya bakış açısı vb. bunları etkiliyor olabilir.