Rev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba.
Geçenlerde çinli bir beyaz yakalı bana linkedin'den ulaştı. Profilinde çin merkezli büyük bir mobil oyun geliştirme firmasındaki yazılım geliştirme ekibinde lider olduğu falan yazıyor. Araştırdım, sorguladım, harbiden adam gerçek gibi gözüküyor. Benden istedikleri şey şu; upwork hesabına onay al, biz kullanalım; bizde 30-40 tane mühendis var ne iş olsa yaparız diyorlar. Sen de bu hesapları ve payoneer hesabını yönetip aylık yatan paradan %10 komisyon alacaksın. Hatta bu işi yapabileceğin bilgisayarın yoksa bilgisayar da yollayalım dediler. Ben Türkiye'de yaşıyorum daha önce Türk'lerle böyle bir partnerlik yaptınız mı dayılar? dedim. Yaptık hatta uzun zamandır bizle çalışan 3 kişi var diyor ve vergilendirme konularında sorun yaşamamışlar.
Daha önce çoğu kişiye böyle ulaşıp benzer teklifleri yaptıklarını gördüm. Fakat böyle bir iş sağlıklı bir şekilde yürütülebilir mi nedir neden böyle yapıyorlar ben bunları anlamaya çalışıyorum. Bu abilere inanalım mı? Bu işe bulaşsam başıma en kötü ne gelebilir(vergi sorunu dışında)?
Upwork anlarsa bağlantılı tüm mailleri, hesapları ve kişileri uzaklaştırır. Sen adama chatte e-mail atsan bir JS dosyası bunu Upwork'e iletiyor hocam
Kabul etme.