1- Başarıyı değerlendirmek için konu ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekiyor. Olmuş ya da olmamış demek sadece en az onlar kadar bilgi sahibi olduğunuzda mümkün olur. İşi bilmeyen biri, gelen içeriğe teknik olarak olmuş diyebilir ama kullanıcının ihtiyacını karşılayıp karşılayamadığını anlaması için içerik ne ile ilgiliyse o konuya hakim olması gerekiyor. Başka bir sitenin içeriğine olmuş ya da olmamış diyemem mesela kendi projemde olduğu gibi. Bu yüzden sorumlu kim ise önce işe ve kategoriye hakim olmalı. Kullanıcıları temsil edip içerikleri öyle değerlendirmeli. yazar tarafından değil okuyucu tarafından içeriğe baktığınızda olmuş ya da olmamış demeniz daha mümkün.
2- Bugün yazılan içeriklerin tümü zaten projenin geldiği nokta itibarı ile karşılanıyor. Fazlasını da karşılayabiliyoruz sponsorumuz sağolsun. Sponsorun sürekli olmasının sebebi yerini gözetenlerin çokluğu. Sadece bir sponsor tüm içerik maliyetini bu projede karşılıyor. Diğer projelerde ise daha genel bir yanıt söz konusu. Projenin gelirinin belirli bir kısmı kadar içerik ödemesi yapılıyor. Fazlası ya da azı değil. Başlarda bunu sizin karşılamanız gerekiyor. İçeriğin türüne, içeriğin kalitesine ve içerik üretenlerin durumlarına göre ücretler değişiyor. Başlarda ilk yıl eklediğiniz içeriklerin ücretini gelir ile karşılamanız çok zor. Ben kendim başlatıp biraz da cebimden harcayarak ivmelendirip sonra gelen gelir ile doğru orantılı içerik yazdırdım. Sonra da organizasyona döktüm işi. Asıl büyüdüğü zaman da organizasyon zamanıdır. Herkesin işi düzenli. Sponsor büyüdükçe ödeme de büyür. Ödeme büyüdükçe sizin yaptığınız ödeme de artar ki ekibiniz bundan hoşnut olur. Ekibe bakmak lazım ki onlar da size baksın. Telafi için net cevap veremem ama günde 1 içeriği telafi etmek ile günde 1000 içeriği telafi etmek aynı şey değil. 10 bin yatırırsınız 10 bini kazanmak taze bir proje için 6-10 ay sürebilir. Fakat 100.000 yatırırsınız ilk yılda bunu beklemeniz doğru olmaz. Yatırımınıza göre cevabı var bu sorunun.

Sevdabirates adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
harika bir ekip harika sistem tekrar tebrikler..
2 sorum daha var.
1- gelen icerik yazıcılarının başarısını neye göre değerlendiriyorsunuz? içeriğe gelen ziyaretci mi, kazandırdığı paraya göre mi?
2-bir içeriği yayınlanma aşamasına kadar harcadığınız tutarı kaç ayda telafi ediyorsunuz (kara geçme değil telafi aşaması 1ay-2ay-3 ay gibi.) (proje başlarken cok daha uzundur bu sure diye dusunuyorum)