Teşekkür ederim.
Projeye göre ekip bulmak niş ekip bulmak demek. İçerik üretecek kişilerin belirli bir alanda uzman olması gerekiyor ki projenizin kategorisi ne ise o konuda iyi olan kişilere ulaşmalısınız. Bu da zamanla oluyor. Doğrudan o kişileri forumdan ya da gerçek dünyadan bulmanız mümkün değil. Dolaylı yoldan her yerden editör ve yazar bulmalısınız. Bu uzun süren bir süreç ve ekip kurmak bu işlerde en zor kısım. Zamanla insanların iş teslimlerini, ücretlerini, şartlarını görüp buna göre iş veriyorsunuz. E tabii karşılıklı ilişkiler güçleniyor ve kalıcılık hasıl oluyor. Zamanında benim de tanıdığım insanlar yoktu ailemdekilerden rica ediyordum bu işi yapalım diye. Ama malum bu işler kolay değil olmayınca olmuyor. Ücreti ile bu işi en iyi yapan kişilerden bir network oluşturdum ve halen de yeni insanlar ile tanışmaya, farklı projelerde çalışmaya yer arıyorum. Bu asla bitmemesi gereken bir süreç. Sürekli alttan yetenekli insanlar geliyor. Bunlara da her alandan ulaşmak gerekiyor. Forum olsun, diğer siteler olsun, sosyal medya olsun, yakın çevre ya da okullar olsun fark etmeden hepsinden ulaşabildiğiniz kadar vasıflı insana ulaşmanız gerekiyor. vasıflı olunca giderleriniz de vasıflı oluyor hali ile. İçerik başına ödeme yapılan da var düzenli ödeme alan da var ekipte. Herkes sadece kendi işini yaptığında en verimli süreç gerçekleşiyor. Kimse kimsenin işini yapmıyor ve en önemlisi kimse kimsenin işine karışmıyor. Siz tinder'da sağa sola kaydırır gibi içerikleri onay ya da ret olarak işaretliyorsunuz. Gerisi kurulu düzen sayesinde geliyor. Bir yerden bu iş için para harcıyorsunuz. Diğer yerden boşalan kova misli ile dolmaya başlıyor. Sadece bu düzen için +10 yılım gitti. Kesinlikle kolay demiyorum ama kesinlikle imkansız da değil. Niyetlenmeniz bile bence büyük fark. +30 içerik için görevlendirilen arkadaşımız var. Tabii belirttiğim gibi sadece bir projede değil birçok projede görevliler ve firmaların içerik işlerini de üstleniyoruz belirli bir adet ve kurala göre. Bu işi de teslim etmek için yine ekibimize ek adayları değerlendirip memnun kaldıklarımızı ağımıza dahil ediyoruz. Konudaki projeyi sağlam bir ekibe değişir misin deseler düşünmeden evet derim. En zoru ekibi toparlamak ve sürekliliği sağlamak.
hocam ekibi ve sistemi çok iyi kurmuşsunuz. benim fikir+proje+domain tutacak çok iyi projelerim var fakat ekip bulma konusunda sorun yaşıyorum. birebir gerçek hayattan tanıdığım bildiğim güveneceğim bir arkadaşım yok ki digital pazarlama ve bu konularla uğraşan. el mahkum r10dan ya da bu tarz forumlardan tanıştığım kişiler kalıyor geriye. o konuda da çok güven sağlanmadığı için projelerim bir türlü başlayamıyor. bu noktada sorum siz ekibi oluştururken hangi yöntemleri kullandınız nerden buldunuz? maaş mı ödediniz çalışanınız gibi yoksa içerik başına mı ödeme yaptınız? kaç kişiyle çalışıyorsunuz bu konularda yardımcı olursanız sevinirim