lndmehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En nihayetinde yazılımı kendileri için alıyorlar, doğal olarak belirli bir süre sonunda seninle çalışmamak isteyebilirler burada niyetler çok önemli...
Siz müşteriniz sizinle çalışsın yada çalışmasın hakkı olan açık kaynağı vermekle yükümlüsünüz. Müşteriniz sizi tercih etmedi diyerek onlara karşı bir savunma planına geçmek art niyetli bir davranış olarak sergilenmektedir.
Yapılan ve yapılacak olan şeylere meshul olan kişinin siz olduğunu bilmenizi isterim.
Bu iyi niyetli bir bilgilendirme sadece...
Gerisi sizin fikriniz..
Sizi anlıyorum fakat şu şekilde belirteyim. sistemi tabiki onlar alıyorlar fakat kaynak kodu almıyorlar. siteyi belirtecekleri alan adında ömür boyu kullanabilirler veya adresi değişecekse ben bu işlemi tekrar yaparım. maksat markayı izinsiz satmasınlar gibi. Yani benim markamı yani sistemimi yazdığım kodla birden fazla kişiye satarak işlem yapamaz. telif diye geçer bu. müşteri benim lisanslayacağım yerde kullanabilir kendi sitesinde. ama bunu bir başkasına artı olarak satamaz. aynı scripti sistemi başka yerede kuracak ise. onada ücret ödemeli. yani bir sistem alarak onu kendilerine göre düzenleyerek artık onların sistemi olup yazdığım yazılımı kendilerinin gibi farklı ağlarda satış yaparak kar sağlanamaz diye düşünüyorum. Yani işin anlaşılır yanı benim sistemimi sadece ben kurayım tek sefer ücret ödesin onu kullansın ama bir başka kurulum da işlem olucaksa tekrar ücret ödemeli.