hocam ekibi ve sistemi çok iyi kurmuşsunuz. benim fikir+proje+domain tutacak çok iyi projelerim var fakat ekip bulma konusunda sorun yaşıyorum. birebir gerçek hayattan tanıdığım bildiğim güveneceğim bir arkadaşım yok ki digital pazarlama ve bu konularla uğraşan. el mahkum r10dan ya da bu tarz forumlardan tanıştığım kişiler kalıyor geriye. o konuda da çok güven sağlanmadığı için projelerim bir türlü başlayamıyor. bu noktada sorum siz ekibi oluştururken hangi yöntemleri kullandınız nerden buldunuz? maaş mı ödediniz çalışanınız gibi yoksa içerik başına mı ödeme yaptınız? kaç kişiyle çalışıyorsunuz bu konularda yardımcı olursanız sevinirim
sitenin giderini burada tutar olarak söylemeyeyim ama +10 bin size kalan tutar. sidebar'ı sponsora veriyorsunuz giderleri sponsor karşılıyor. bunu faturanıza işleyebiliyorsunuz tabii ki. gelir vergisi de alıcının mali durumuna göre tabi. Sponsor sadece sidebar üzerinden alınıyor ve bir sponsor tüm sunucu, içerik, editör ve seo çalışmalarını karşılıyor. Fazlası ile karşıladığı için küçük bir kar marjı da var tabii. belirlenen istatistiğin üzerine çıkıldığında da ek ödeme alınıyor fakat bunu hesaba hiç karıştırmıyorum. Bazı noktalara strateji açığı verdiği için takdir edersiniz ki tam olarak dillendirilemiyor ama kemiksiz 10k ve üzeri olarak ifade edebilirim. sponsor iki de yapılabilir üç de. Ama sağlık kategorisinde aynı anda iki sponsor etik olmadığı için ben hiç o topa girmedim. zaten sponsor bir kere geldi iki taraf da memnun. stratejiler tabii ki değiştirilebilir.
ekip ile %100 sorunsuz çalışılır hepsi tanıdığım insanlar. kendimi sistemden çıkarmaya yönelik geliştirmiştim sistemi. geçen biri yazmıştı forumda çok hoşuma gitti. işleri siz yapıyorsanız para kazanmaya vaktiniz kalmaz gibisinden. ekip uyumu ve gideri konusunda da sorun yaşanmıyor yani. Ben bu projeyi alıp aynı şekilde devam ettirseydim kazancın artacağına %100 emin olurdum çünkü 5 yıldır içerik ekleniyor ve 5 yıl önceki içerik de 3 yıl önceki içerik de bugün tıklanabiliyor. bugünkü de tıklanıyor. 2 yıl sonra 7 yıllık bir birikimi olacak ve tabii ki daha çok kazanacak. Sadece aynı performans ile her gün içerik eklendiği için daha da büyüyecek. daha çok yatırım yapılırsa tabii ki büyüme hızı artacak. gelir artacak demiyorum dikkatinizi çekerim çünkü gelir zaten artıyor. Önemli olan artış hızını ne düzeyde artıracağı.
Fiyat belirlemede gözettiğiniz şartları öğrenmiş oldum ve daha önce bunları soran olmadı teşekkür ederim. Tüm yanıtlardaki kriterleri bir yere not edip bir sitenin fiyatını tahmin etmek benim için daha kolay artık.