Herkese merhaba,

Kısaca bahsetmek isterim, yaklaşık 1 yıl önce evlendim ve eşim AB vatandaşı onunla birlikte 27 ülke de oturma ve çalışma izni için danışmanlık hizmeti alarak işlemlerimizi başlattık.

Ben ve eşim 27 yaşındayız, kendi işimi yapıyorum dijital pazarlama alanında çokta olmasa Türkiye şartlarında asgari ücretin üzerinde gelir elde edebiliyoruz fakat neye fayda Eşim de aynı şekilde bir firmada desen tasarımcısı olarak çalışıyor. Fakat bekarken fark edemediğim birçok konuda evlendikten sonra sorumluluk sahibi olunca "geleceği" biraz daha fazla düşünür olduk. Birçok arkadaşımız çocuk sahibi oldu ve mevcut durumdan oldukça rahatsızlar, bundan birkaç sene önce "çocuğun geleceğini" düşünürken bugün aile kendi geleceği konusunda kaygıları var.

Durum böyle olunca bizde elimizdeki şansı değerlendirmek istedik. Fakat dil bilmiyoruz, hiçbir şey bilmiyoruz desem yeridir.

Ufak birikimimiz var düğünden kalan altınlar gibi gibi..

Burada her şeyi olduğu gibi bırakıp orada kendimize bir yaşam kurmak istiyoruz. Fakat iş konusunda bizimde kaygılarımız var, aslında ben "ne iş olsa yaparım" diyorum ama bu işin öyle kolay olduğunu da düşünmüyorum. Sadece Türkiye şartlarında gelecek için çabalamaktansa özellikle Allah nasip ederse doğacak çocuğum için Almanya veya Avrupa ülkelerinde sürünmek ve daha iyi bir gelecek bana daha mantıklı geliyor.

Almanya'da yaşayanların bir çoğu yanlış seçim olduğunu, orasının kötü olduğundan bahsediyor. Fakat baktığımızda hepsinin hali vakti ve huzuru yerinde.

Neden Almanya?
Bunu da bilmiyorum daha iyi fikirlere her zaman açığım.

Bu konuda özellikle Almanya'da yaşayan arkadaşlarımın düşüncelerini almak istiyorum. Oradaki Türk firmalarında kendi alanımızda iş bulma imkanımız nedir gibi gibi.. Bu şartlarda gidilmesini önerir misiniz? Bunların dışında soramadığım birçok soru

Şimdiden çok teşekkür ederim.