Hocam sizin dediğiniz biraz şuna benziyor: benim köpeğim ısırmaz dediğiniz bir köpeğiniz var. Ama çoğu kişi korkuyor. İnsanların korkmasının sebebi daha önce ısıran köpekler ile karşılaşmaları. Fakat siz 5 yıldır o köpek ile her gün aynı evde yaşıyorsunuz. Isırma ihtimalini 0 ve 1 iki ihtimal var olarak değerlendirirseniz evet iki ihtimal var. Ya ısırır ya ısırmaz. Bu yüzden kedi almak en iyisidir. Yanıtlar şunu gösteriyor ki: satacak olduğun zaman siteyi satma. En azından forumda satma çünkü herkes kendi yaşantısını addediyor. Sizin o siteyi ne şekilde yönettiğinize değil, kendinin daha önceki site işlerine göre hareket ediyor. Bu yüzden de herkesin köpeği kendine diyip kesinlikle satmama kararı alacağım diye düşünüyorum. En azından bazı arkadaşların dediği gibi iyi bir kredi çekip onu kullanırken borcunu siteye ödetmek daha mantıklı.
Bu arada güncellemelerde düşüşe uğrayan site olduğu kadar yükselişe geçen site de var. ilk sıra ne kadar boşalırsa o kadar dolar. Sanırım düşüşe geçenlerin hepsi r10 üyesi. Yükselenlerden iz yok
Kapanan adsense'iniz için herhangi bir sıradışı durum var mıydı saldırı gibi? Scriptlere ardışık tıklama engeli için ek script kodlatabilirsiniz bu tür durumlar için. Farkı bir sunucuda barındırdığınızda kaynaklarınıza da müdahale etmez.
Detay vermeden gider belirtmeden yoklama çekiyorsunuz ama yanıtlar sizi tatmin etmiyor.
Eğer proje ile aranızda gönül bağı varsa zaten satmayın.
Benim de sizin dediğinize benzer bir sitem vardı bir ara aylık 4bin TL kazandırıyordu.
Ama google 2 sene önce florida güncellemesini yaptı 4bin tl düştü 600TL 'ye.
Dediğiniz gibi marka bir site ve yeri geliyor ciddi hacimli kelimelerde bankalardan bile üstte çıkıyordu.
İvme devam etseydi şu anki aylık geliri 10k üzeri olacaktı.
Ama ne kadar marka olursan ol içerik sitesiysen google'a bağımlısın ve google güncellemeleri sitenin hayat damarını kopartabiliyor ya da canına can katıyor.
Google kendisi de o güncellemenin hatalı olduğunu kabul etmişti.
120 bin lirayı şu an faize koysan sıfır riskle 2bin liraya yakın para alıyorsun. Google güncellemesi gelecekmiş, editör içerik girmemiş en önemlisi google kısıtlama mı koydu ban mı attı serp'te düşürdü mü çıkardı mı derdin yok.
Site piyasası diğer işler gibi garanti değil, sadece bir güncelleme ile herşey altüst olabiliyor. O yüzden gönül bağınız varsa zaten 0'dan ayda 10k'ya çıkabilen proje üretecek donanımınız varsa biraz daha fazla çalışıp ayda 20k almanız daha kolay olur artık.
Belirli seviye üstüne çıkınca başka bir dünyanın kapıları açılıyor...
"Satmak akıl işi değil" kısmına çok katıldım hocam bu konuya gelen bazı yanıtlardan sonra. Çünkü bir yerde malın ne olduğu değil alıcının ne yaşadığı konuşulmaya başladı. SEO işi yapıyorsunuz, müşteri gelip size diyor ki "beni daha önce 3 tane seocu dolandırdı size peşin ödeyemem". Bunu forumda çoğu kişi yaşıyor. Daha önceki işlerdeki başarısızlık ya da şanssızlıklar sonraki ticarete değil sonraki ticareti gerçekleştiren insana yansıtılıyor. Burada da bunu açıkça görmek mümkün bazı arkadaşlardan sonra satmak akıl işi değil gerçekten. Teşekkür ederim görüşünüz için.
avcıya demişler hergün tavşan yiyor musun? yok demiş her attığımı vuracak olsam dedeme de alırdım bir tüfek. siz hiç bir sabah kalkınca günde 400 tl getiren adsensenizin hiç bir sebep yokken reklamverenlerimizi korumak için adsense hesabınızı devredışı bıraktık uyarısı aldınız mı? ben en az 5 kere aldım o maili. ve bu forumda alan en az 1000 adam gördüm. malesef kazın ayağı öyle değil.
olayı satıcı açısından düşünürsek yani ben satıcı olsam 10 k kazandıran siteyi en az 150k ye satmam lazım ki beni tatmin etsin. daha altına satmaktansa riske girmeye devam ederim her ay o parayı alırım. sıkarım dişimi banlanmazsam 12 at sonra zaten aldığım her para alacağım toplu paranın üstünde olacak. o yüzden satmak akıl işi değil. tabi riskleri nedir ? hit düşer adsense banlanabilir falan filan
alıcı açıısndan düşünecek olursak yani ben alacak olsam bugün 10k getiriyor olması her zaman getiriyor anlamına gelmez ama getirebilir de ortada giderse kaybolursa beni yıkmayacak bir miktarı verip bu siteyi alabilirim. coin almışım düşmüş gibi düşünürüm. işler iyi giderse kazanç güzel olur . riskleri yukarda saydık. ama evimi arabamı satıp bu siteyi almaya kalkarsam aptallık etmiş olurum. evin araban vardır kenarda duran 500binin vardır 150 binin verip bu siteyi alabilirim. mesela Coşkun abi gibiler alabilir. emekli babama kredi çektirerek ya dak endim kredi çekerek bu siteyi alırsam o şemsiye açılırsa bir daha kapanmaz.
"
site alırken 5 yıllık veri okuyup algoritmadan sonra düşer mi diye şüpheye düşecek biri almamalı. Kesinlikle gidip at çiftliği falan açmalı bence " Bu cümlenin ilk ve ikinci kısmı sizi hedef almıyor. Dolayısı ile sizin görüşünüzü benimseyerek bu tür hareketler yapan kişileri yeren bir cümle kurdum. Buna sinirlenmenize gerek yok. Sizin gibi ben de fikir beyan ettim. üstelik fikrinizi fikrimin arkasına alarak. Burada bir şeye kızdıysanız kendi cümlelerinizi inceleyin. Benim cümlelerimi incelediğiniz gibi incelerseniz kendinize de yüklenebilirsiniz, bunu önermem. Saçma sapan dediğin konudaki amaç insaların site alırken dikkat ettiği kriterleri görmek. Bu kriterleri eleştirmek de benim hakkım. Konuyu açan da benim. Forum üyesiyim ayrıca ne kadar hakkın var ise o kadar hakkım var fikrimi beyan etmeye. Forum fikir beyan edenlere fikir beyan etmeme yeri olsaydı dediğin doğruydu. Ama saçma sapan ifadeni kendime değil görüşüne yakıştırdım. Forum bekçiliğine gerek yok kurallar dahilinde istediğim konuyu açar, istediğim yanıtı yine kurallar dahilinde "saçma sapan" gibi ifadeler kullanmadan veririm. Hangi konuda sizin gibi polemik çıkaran olmuyor ki. Konu ile İlgilenmiyorsan yanıt verme geç.
Hocam neye atarlanıyorsun site senin istersen 1 trilyona satarsın, fikir sormak için konu açtın fikrimi söyledim garantisi olmayan bir sektör için 120 bin lira iyi paradır. Gidip yenisini açma şansın var, adsense banı google güncellemesi şu bu bir ton şeyi var. Tutupta içinde 50 bin liralık mal olan fiziksel bir dükkan almıyorsun. BU BENİM FİKRİMDİR SEN İSTERSEN 10 TRİLYON DE. BU beni ilgilendirmez. Fikrini söyleyeni de küçümseyerek azarlar gibi konuşman zaten kaliteni ortaya koyuyor. At çiftliği almış. İstediğimi alırım kardeşim sanane. İstediğin cevap gelmediğinde tepki koyacaksan açmasaydın konuyu direkt satış konusu açıp bu kadar istiyorum deseydin? Satmayacaksın madem neden konu açıp millete sitenin daha değerli olduğunu kanıtlamaya çalısıyosun, madem değerli görüyosun ve SABİT FİKİRLİSİN, neden konu açıp fikir soruyorsun. Saçma sapan işler.
Şahsi düşüncenize katılıyorum hocam. Bazı yorumlar benim için aydınlatıcı oldu ama onu es geçmemek gerek. Çünkü farklı görüşlerden fikir almak ve insanların fiyat belirlerken neye dikkat ettiğini görmek benim için önemliydi. Her ne kadar bir kısmı muhalefet olmaya çalışsa da konu amacına ulaştı diye düşünüyorum. Çünkü herkes farklı cevaplar verdi. Bu gösteriyor ki site alıp satarken çok fazla kriter var ve bu kriterler yanıtlarda belli. Herkesin farklı bir şey söylemesi kimsenin konuya tam hakim olmadığını gösteriyor. İfade edilenin aksine. 50 yıllık üye de olsalar maalesef nitelik ve nicelik kavramları oturmayınca oturmuyor bir zihne.
Bir güncelleme ile dağılan site açmaları benim suçummuş ya da projemin suçuymuş gibi konuşmaları biraz garip. Bu yüzden 3 sene aynı siteyi yönetip bir güncellemede dağılmış alıcılar ile de çalışmamak gerektiğini de buradan görebiliyoruz. Direkt gelen ziyaretçim fazla ve gelen linklerin sadece ilgili kategorilerden gelen yerel ve global olanlarına onay verip diğerlerini reddediyoruz haftada bir. İsmi ile arayıp giren kullanıcı sayısı tatmin edici seviyede. Geri gelen oranı ve okunma süresi de genelde gördüğüm projelerin çok üzerinde. Tabii florida güncellemesinde sitesi kapanan birine bunu anlatmak deveye hendek atlatmak

Görüşünüz için teşekkür ederim.
şahsi düşüncem olarak konuda yapılan hiçbir yorumu değerlendirmenizi önermiyorum fiyatı belirleyen birçok parametre vardır ve siteyi görmeden hiçbir şekilde fiyat önerisi kimse yapamaz, ben size şöyle düz bir mantık ile söyleyeyim eğer siteniz boş blog sitesi ve aylık 10k net gelir getiriyorsa sitenizi 12-15 aylık gelirine satabilirsiniz buda 120-150k TL arası edecektir. 24 aylık 36 aylık gelire göre site alan arkadaşlar acaba 3 sene içerisinde gelecek google güncellemelerini biliyorlarmı da konuşuyorlar yada hayatlarında hiç 3 sene aynı siteyi yönetebilmişler mi bunu sormak lazım. Siteler genelde 12-15 aylık gelirine satılır bazen 12 aydan daha aşağa gelire satılan sitelerde olur ama 15 aydan yukarı fiyatı olan, boş siteler tamamen kumar ne olacağı belli değil. Bu bahsettiklerim sizin için değil örnek olarak veriyorum size bahsettiğim fiyat üzerine marka domain, çoğu gelen ziyaretçinin direkt gelmesi, sağlam backlink alt yapısının olması vs vs hep ++ puan olarak fiyatı arttırabilir