Hocam yani ben mssql'den şüpheleniyorum ama bulamadım yani. Sunucum ubuntu linux üzerinde nginx kurulu local'de çalışıyor
Aynı sorguyu bir mssql client aracısıyla (örn: heidi sql vb.) çalıştırdığınız zamanda bir yavaşlık varsa mssql sunucunuzla ilgilidir. Eğer orada hızlıysa php tarafındaki listelemenizle alakalı sorun olabilir.
Datatable kütüphaneleri varsayılan olarak tüm kayıtları çekip kendisi javscript tabanlı sayfalama yapar, bu yöntem kayıt sayısı arttıkça ilgili sayfanın aşırı yavaşlamasına sebep olur. Çünkü sayfa ilk yüklenirken veritabanındaki tüm kayıtlar tek seferde çekilir, sayfalama sadece gösterim olarak yapılır.
Bunun yerine sql sorgusuna limit ekleyip örneğin 30'ar 30'ar kendinizin sayfalama yapması gerekir. Böylece her sayfada mssqlden sadece 30 kayıt geleceği için sayfa yavaşlamaz.
Veya yine datatable kullanmak isterseniz hangi kütüphaneyi kullanıyorsunuz bilemiyorum ama ajax sayfalama yaptırmalısınız. Yani ilk sayfa yüklenirken 30 kayıt çekilmeli 2. sayfaya tıklandığı anda datatable kütüphaneniz ajax ile istek atıp ikinci 30 kayıtı çekmelidir.
Eğer kullandığınız kütüphane datatables.net ise
https://datatables.net/examples/data...es/server_side bu dokümanda aradığınız şeyi bulabilirsiniz.