Arkadaşlar uzun zamandır kafama takılan bir soru var ; ABD'nin kendi ülkesi dışında 800 tane falan üssü var.
ABD rezerv para birimi,silah vs.. bakımından falan da lider. Simdi Suriye'de ABD üssü var amaç işte Ruslara karşı olmak Suriye petrolünü falan çalmak
aynı şekilde Ortadoğu ülkelerinde de üsleri var bence temel amaç yine sömürü. Bu ülkeler zayıf ülkeler okuma oranları düşük geleneklerine bağlılar vs.
yani ele geçirmek nispeten daha kolaydır diye düşünüyorum,

Benim merak ettiğim gelişmiş ülkelerde ki ABD üsleri mesela Avrupa birliğinde çoğu ülkede üsleri var En çok da Almanya, Güney kore , Japonya vs ülkelerde de çok fazla üsleri var.
Ortadoğu'da ki üslerin petrol yeraltı zenginlikleri vs bakımından fayda sağladığını düşünürsek Gelişmiş ülkedeki ABD üslerinin amacı nedir ?
ve neden çalışkanlık,üretkenlik vs.. bir çok bakımdan gelişmiş ülkeler ABD üslerini ülkelerinde bulunduruyorlar bu üsler aslında bu ülkelerin piyon ülke olduğu anlamına gelmiyor mu ?
Atıyorum Dünyada bir kıtlık vs olduğu zaman Zaten üssü olan ABD Almanların bütün mallarına dolaylı olarak el koyamaz mı ?
Bu ülkeler dolaylı olarak ABD sömürüsü değiller mi ? ( sömürü olarak sadece maddi düşünmeyin bilgi sömürüsü vs.. de olabilir )

ve Almanya Rusya ile işbirliği yapabiliyor örneğin kuzey akım 2 buna karşın ABD işte Almanya'ya yaptırım uygulayacağını falan söylüyor
madem 34.805 askerin var neden yaptırımla zaman kaybediyorsun diye sormak mantıklı gelmiyor mu ?