Dünyanın 3 kıtasında yaşadım. 87 ülkeyi ziyaret ettim. Herkes yurtdışında hayatın güllük gülüstanlık olduğunu zannediyor ama doğru değil.
Yurtdışında yaşayan Türkler genelde o ülkede yaşadıkları kötü şeyleri söylemez.
İkinci sınıf insan olduklarından bahsetmez.
Bu topraklarda doğmuş bir kişi dünyanın neresine giderse gitsin. Gittiği ülkede her zaman ikinci sınıf insan olacak öteki olacak.
Oranın kurallarına uyumda sorun yaşayacak.
İnsanlar o kişinin zaten yabancı olduğunu anlayacak.
Ha diyorsan ben giderim New York zaten herkes yabancı (Bronx dan Brooklyn ve Queens ) üçgeninde olan bölgede yaşarım diyorsan kimsenin umrunda olmazsın.
Diyorsan New Jersey Peterson zaten her yer türk. Amerikalı olamazsın.
Avrupaya gelecek olursak. Bahsettiğin bir çok Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk kökenli kişilerin büyük çoğunluğu iltica ile oraya gitmiş ülkesini satmış vatan hainleridir.
Hiç bir avrupa ülkesi Türk vatandaşı kişileri istemez. Şu anda tek bir şekilde gidebilirsin evlilik..
İsteyen istediğini söylesin. Dünyada en azından benim gittiğim 87 ülkenin içinde en güzel ülke Türkiye.
Türkiye deki en büyük sorun siyasetçiler hangi partiden olursa olsun gelen o koltuktan kalmak istemiyor. Biz burda kaybediyoruz. Olan bu ülkenin insanlarına oluyor. Sonra dolar mı alsam, bitcoin mi alsam diye birbirimize akıl danışıyoruz. Asla yargılamıyorum eleştirmiyorumda haklı parasını korumak istiyor.
Turkiyede Turkler birinci sinif insan mi?
Kusura bakmayin ama cok gereksiz seyler yazmisiniz. Avrupanin bir cok ulkesinde arkadasim/akrabam var. Hic biri evlilik ya da iltica yolu ile gitmedi. Sirketler sponsor olup ise aldi.