bu araçlar sadece fikir verir, hepsi bir takım algoritmalara göre sonuç verir ve kriterleri farklı olabildiğinden, gösterdikleri kd değerleri de birbirinden farklı olabilir

kd bakarken, Google ads keyword tools, ahrefss, semrush, spyfu, diğer bir takım araçlar hepsine bakılarak fikir edinebilirsiniz. Ancak en önemli veri manuel kontrol. Kelimedeki ilk 10 siteye bakın, kullanıcı ne görmek istiyor 10 sitenin profili size bunu verir, hiç bir kd aracı bu gözle yaklaşmaz çünkü olaya.

Misal veriyorum, ben Google'da "... makinası özellikleri" diye aratınca, üst sıralarda hep satış ve tedarik firmalarının siteleri çıkar, adamların backlinkleri yok, iç seoları berbat, otoritesiz siteleri var. ama üstte çıkıyorlar çünkü aranan şeye cevap veriyorlar.

siz tutup niche bir domain alıp, seo kassanız da o adamların önüne geçemezsiniz bilgi makaleleri ile. Çünkü bunu yazan adam "... makinası" alacaktır, teknik bilgi arıyordur, noname bir sitenin bilgi makalesini değil.

Google bu konuda her geçen gün daha iyi hale getiriyor algoritmasını. O nedenle, bu kelimeyi arayan niye arıyor, ilk 10daki siteler bunu ne kadar veriyor ve siz o sitelerin önüne geçebilir msiniz, buna bakın.

KD değerleri sadece o sitelerin backlink, yaş, indeks sayısı gibi genel seo kriterlerine göre bir skala veriyor

Başarılar