Gerçekten konuyu açıp açmamak arasında kaldım çünkü eminim burda bile öyle saçma düşünen insanlar çıkacaktır.
Bugün bir araba için konuşmaya gittim. Mesleğim sorulunca cevap verdim ve “Abi birde pazarlık yapıyorsun zaten oturduğun yerden 2 diş yapıp binlerce lira kazanıyorsun 2 saatte” cümlesini kurdu araba sahibi arkadaş. Bunu ilk yaşayışım değil. Nedense meslek konusu açıldığı anda herkesin kazandığımız paraya laf etme hakkı doğuyor gibi davranıyorlar. İnanın bazen tefecilik yapıyormuşum gibi hissettiriyorlar. Sadece bana karşı olan bir şey değil malesef ülkemizde tüm hekimler bu algıyla savaşıyorlar. Benim anlamadığım kim bu arkadaşlara bu hakkı veriyor. Eskiden (büyüklerimden duyduğum kadarıyla) baş tacı edilen kutsal sayılan hekimlik mesleği artık düşman olarak görülüyor. Bir de ben okusam bende olurdumcular var. Olsaydın güzel kardeşim. Maddi olarak çok iç açıcı bir gelire sahip olmayan bir ailede bu fakülteyi okudum. On binlerce lira olan malzeme listesi verilince okul tarafından 1-2 ay bir yerlerde çalışıyordum. Hani ben yaptım sen de yapsaydın. Sen yapmadın diye ben mi suçluyum? Artık gerçekten mide bulandırıcı olmaya başladı. Kimle konuşsak size bir şey olmaz hekimsiniz.. hayır severek yaptığım meslekten bir ayıbım varmış gibi bahsetmeye başladım.