Herkese merhaba. 2012 yılından beri çeviri içerikli bir YouTube kanalı yönetiyorum (36.500+ aboneye sahip). Üniversite yoğunluğumdan dolayı son 3-4 yıldır herhangi bir içerik yüklemiyordum ve genel hayat şartlarımdan dolayı kanalımı satmaya karar verdim. Ancak alışveriş kategorisinde ortalama fiyatları öğrenmeye çalışırken kafam oldukça karıştı. Fiyatlandırma konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım için yanlış bir fiyat üzerinden satış yapmak istemedim. Kanalımın - elbette varsa - ederi konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kanal 40 bine yakın aboneye sahipti ancak 3-4 yıldır aktif olmadığım için şu an 36.500+ aboneye sahip. Tüm abonelerim (anladığım kadarıyla hilesiz abonelere deniliyor) organik. Kanal 18+ milyondan fazla izlenmeye sahip. 688,9 bin saat izlenmesi bulunuyor. Kanal 2019 yılında toplam 448.535 kez izlendi, 2020 yılına geldiğimizde Haziran ayına doğru tüm videolarımı gizliye almaya karar verdim (kanala devam etme planım olmadığı için). Dolayısıyla 2020 Ocak-Haziran arası toplam 139,703 kez izlendi. 2 gün önce kanalı satabileceğim düşüncesiyle tüm videoları tekrar herkese açık hale getirdim. İzlenmeler ufaktan başladı, ancak anlayabileceğiniz gibi yeni video atmadığım için güncel aktifliğini bilmiyorum. Kanalda 550+ video bulunuyor (herkese açık olan). Kanalımın odağı yabancı YouTuber'ların çevirilerini yapmak olduğu için doğal olarak kanalda çoğu video telif hakkı talebi içeriyor (içermeyen videolar da mevcut). Kanaldan hiç para kazanmadım (hobi olarak yapıyordum), buna rağmen para kazanma ayarlarım açıktı ancak 2017'nin sonlarında kapatıldı. 2018'den beri tekrar başvurmak mümkün, ben para kazanmayı hedeflemediğim ve içeriğimin (tekrar kullanılan içerikler) buna hazır olup olmadığını bilmediğim için yeniden açmayı denemedim. Son olarak kanalda 1 adet ihlal (ilk uyarı) bulunuyor. Bu uyarıyı 2019 yılında, ben kanalla ilişkimi keseli 1-2 yıl olmuşken aldım.
Şimdiden tüm yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.