Mesajın ilk kısmı benim de düşünceme çok yakın hocam. Sadece 1 yıllık gelire odaklanan diğer yanıtları alıntı içerisinde bulabilirsiniz. "O zaman kıyameti de hesaplayıp fiyatı kıralım" mantığı da hakim gördüğünüz gibi

Teknik bilgi isteyince fiyatı kırmanıza katılmadım. Alacak kişi piyangodan 400 bin tutturup hiç anlamadığı işe girerse bu onun yanlışı olur. Bizden daha yetenekli biri alacak 20k kazanacak proje mesela bunu fiyata dahil etmek kadar yanlış olur. İlk kısma katılıyorum ama.
Cevapları okumadım ama aylık 10k kazanan bir sitem olsa
Marka değeri, içerik kalitesi, masrafı, min 1 yıllık ciro, siteye harcanan emek, site hızla yükseliyorsa bu yükselişi de gözönünde bulundurarak bir fiyat belirlerdim. 400-500k arası ortalama diyelim.
Tabi bu 10k kazanç, belirli bir masraf ve teknik bilgi uğraşı harcanmadığı zaman eriyecekse 100-150k arası. Yani tamamen sitenin yapısına ve işleyişine bağlı.
Geçen ay %18 geri gelen ziyaretçi var. 750 binden fazla tekilin yüzde onsekizinin geri geliyor olmasının ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur. Ayrıca sosyal ağdan gelen kitle clickbait değil aktif olarak sayfaya mesaj ve yorum yaparak sürekli etkileşimde olan kullanıcı. Bakış açınız doğru fakat proje bu konunun dışında kalıyor. Veri merkezi de yanabilir sonuçta...
Ziyaretçi kaynağı google veya sosyal ağ olan siteler için 1 yıl bence çok iyi bir çarpman etkenidir.
Sonuçta site ansızın yeni güncellemelerde güme gidebilir.
Size göre böyle konu açarak insanları yokluyorum. Bana ve konuya yazdığıma göre ise insanların fiyatı nasıl hesapladığını merak ediyorum. Okuyarak bunu çok rahat anlayan onlarca insandan yanıt gelmiş. Ayrıca satın almak için teklifte bulunan mesajlara dönüş yaptım. Site satılık değil, sadece fiyat hesaplarken göz önünde bulundurulan kriterler neler bunu merak ettiğimi de söyledim. Bunu gayet de merak edebilirim. Polemik arıyorsanız başka konulara yönelmenizi tavsiye ederim. Balta ormanda gerek.
Bana göre bu tarz konu açarak insanları yokluyorsunuz. Amacınız 250 bin tl satmaksa direk o fiyatı yazın. Gizem yaratarak istediğiniz fiyata alıcı bulma gibi bir tavır içinde olduğunuzu düşünüyorum. Size göre malınız iyidir. Alacak kişide yoldan toplamıyor parayı yani bilemiyorum. Yani şöylede böylede demişsiniz sürekli sitenizle alakalı o yüzden yazdım.
Hocam ing olsa konuyu ing açardım

ayrıca 750K ing kitleye sahip olup 10k geliri olan bir proje bence sakattır

50k ile bile 10k kazanılabilir. Orada da yeşeren projelerimiz var.
Site tr ise 150k ing ise 400k fiyata verirseniz alabilirim 🙂
Daha önce başkasına verdiğim yanıtın benzerini size de vereyim ki daha sonraki benzer konulara farklı bir pencereden bakın: Elimdeki bir projeyi "satmak istesem" kaça satabilirim diye düşünürken insanların bu konudaki fiyat hesaplama yöntemlerini merak ettiğim için açtım konuyu. Mesaj gönderip satış için teklifte bulunanlara da satılık olmadığını söyledim. Proje hakkında biraz detay verdiğim de oldu tavsiye isteyene tavsiye verdiğim de oldu. Dijital veriler silinmiyor biliyorsunuz bunlar çok kolay ulaşılabilecek veriler ve iddialar. Konu bu değil ne yazık ki. Konu benim merakıma dayanan bir soru sormuş olmam. Ve insanların bir kısmının "olması gerektiği gibi" buna fikirlerini beyan edip konu dahilinde cevap vermeleri. Belki PM ile iletişime geçen biri olur diye böyle bir yola girecek olabilirsiniz ama ben değilim. Size bu daha mı mantıklı geliyor? 10 bin TL gelirli site satılık başlığı ile konu açmak gerçekten daha mı zor sizin için?

Mesajınızın ikinci kısmına bir yerde katılıyorum fakat daha önce hiç bir projem patlamadı. Forumda öyle alıştırmışlar ki patlaya siteye. Bir site neden patlar arkadaş. Siz onedionun patladığını gördünüz mü? Biri çıkıp onedio ile kıyaslıyor diyecek. O da aynı yoldan geldi. Bir milyon tekile ulaşacak site yakında kimlere neyin açıklamasını yapıyoruz. Felaket senaryolarını yanlış anladığınızı düşünüyorum. Evet, algoritmalar bir metrik değeri taşıyor. Fakat projeniz bir güncelleme ile çöp oluyorsa o sizin projenin sorunudur. Çünkü güncellemeler kullanıcı odaklı yapılır site odaklı değil. Siz de kullanıcı odaklı stratejiler izlerseniz gelen güncelleme ile yüzdelik artışlar görürsünüz düşüşler değil. Burada çok değerli bir taktik yatıyor bana göre. Algoritmaları inceleyip sonrakini tahmin etmek dünyanın en zor işi değil. Güncelleme geldikten sonra değil önce sitenize müdahale etmenin yolları var. Sonuçları da her yıl büyüyen bir siteye sahip olmak. Burada görüşleri tartışıyoruz. Mantık çerçevesinde hepsine saygı duymalıyız. Yanıtınız için teşekkür ederim. 20K gelirli siteniz için de detay vermek isterseniz dinlerim. Her proje bir tecrübedir
Arkadaş piyasa yokluyor, belki PM ile iletişime geçen ciddi bir alıcı çıkar mantığıyla. Satıcı olarak dilediğiniz fiyatı isteyebilirsiniz, 1 milyon lira da olabilir bu. Aynı siteye alıcı gözüyle de bakın. Eğer diyorsanız ki böyle bir site bana gelse ben 24 hatta 36 aylık gelirini veririm. O zaman ben size aylık 20k+ gelirli site satayım 😅
Yok o pahalı gelir o kadar bütçe çıkamam, ya site patlarsa, Google bu ne yapacağı belli olmaz vs. düşüncelerine girmeye başladığınızı hissediyorum şimdiden. İşte bu da alıcı psikolojisi.
Konuya ve bu yanıtın içerisine de yazdığım gibi satmayı şahsen düşünüp bu durumda nasıl fiyat belirlemem gerektiğini merak ettiğim için açtım konuyu. Satış konusu değildir. yine de ilginiz için teşekkür ederim. Bilgiler dahilinde böyle bir proje alırken nelere dikkat ettiğinizi merak ediyorum açıkçası. Fiyat tahmininde bulunup aslında bu fiyata neyin dahil edildiğini bilmek isterim şahsen.
Satmayı düşünüyorsanız aklınızdakı rakamla pm atarsınız ciddi alıcıyım hocam