Atatürk olmasaydı 2 ci dünya savasına kadar kimse bu ülkeyi kurtaramazdı , bosu bosuna hayal görmeyin.
bir kısmı ingilterenin diğer kısmı rusyanın kurdugu kukla yönetimler ile 2. dunya savasına kadar ilerlerdik. 2 dünya savasında da almancıların baskısı ile almanyanın yanında savas girer , savas bitincede tamamen dağılmıs bir şekilde savastan cıkardık.
doğu'da kesin bir kürdistan , kuzey dogunun bir parcası ermenistanın , egenin bir kısmı yunanistan'ın olurdu . trakya ve istanbul'u bile kaybetmiş olabilirdik. bunları görebilmeniz için atatürk aşıgı yada atatürkü seven biri olmanıza gerek yok . bunlar %85 başımıza gelecek şeylerdi.
bir teşekkürü de kesin inönü'ye etmemiz lazım. ne yaptı ne etti kursun atmadan-yemeden ikinci dünya savasını atlattı. isvicre ve türkiye dısında bunu dünyada başarabilen ülke yok neredeyse , dünyanın her bölgesinde milyonlarca insan öldü o savasta. hem de 4 bir yanında her ülke ikinci dünya savasına bir şekilde bulasmıstı.
tarihte bir tane adamın oturup anlatılması ile öğrenilmez , bu kadar vasat olup hala saçma sapan videolar paylasmaktan vazgecin.
ayrıca lütfen su ırk zırvalıgından artık kurtulun. hepimiz gerçekten ermeniyiz , rumuz , arapız , persiz. dünyada saf ırk diye birşey yok.onlarda en az bizim kadar türk. saf ırk diye birşey kalmadı , kalması zaten mümkün degil.
acın e-devletinizi bakın. 1800'e kadar gidiyor ise ne sansslısınız , bakın bakalım dedenizin dedesinin ismi ne , nerede doğmus.
herkesin annesi babası var , onların annesi babası kombinasyonunda 4 bireye cıkıyorsunuz. 4 jenerasyon sonrası yani yaklasık 150 -200 yıl öncesindeki kombinasyonda 64 anne baba var .bunların hepsinin türk olabilmesi nasıl mümkün olabilir.
benim babaanemin annesi italya dogumlu bir ermeni , babaaanemin babası türkiye dogumlu bir pers ama geri kalan neredeyse herkes istanbul büyükada dogumlu insanlar. ben şimdi istanbullu bir türkmü oluyorum bu sartlarda ? tabi ki hayır
ben basit bir şekilde türkiye dogumlu - türkiye vatandasıyım. vatanımı milletimi topragımı ülkemi cok seviyorum , benim gibi olan rumlarıda cok seviyorum , kürtleride , musevileride .
sen karşındaki insanı hep insan olarak gör. rum-ermeni-yahudi-gavur diye ayırma , iyi bir insan isen o şekilde iletişimi kur. o da seni aynı şekilde görmüyorsa iletişimi kes , bu kadar basit.
bu şekilde yaşayabilmeniz için cok iyi bir din eğitimi almıs olmanıza gerek yok , bir dine inanan insan bile olmanıza bile gerek yok. iyi insan olun , iyi insanlar yetiştirin.
dünyayı da , ülkeyi de kurtaracak tek şey budur