inşallah 0.60 üzerinden hesaplanıyordur bazen 10 katı vergi geliyor
Sadece 8+8 gümrük ve damga vergisi var gerisi orana göre ama neyi baz alıyor bilmiyorum
Hayır kafalarına göre vergiyi belirliyorlar
Malesef gümrükte ürünün değeri üzerinden vergilendiriliyor.
ürün üzerinde ne yazıyorsa onun üzerinden hesaplanıyor.
Satıcıyla iletişime geçip 60krş göstermesini isteyiniz.
Öyle olsa bile minumum 16 tl vergi ödeyeceksiniz
Aldı verdi vergisi götür getir vergisi indir kaldır vergisi kafalarına göre hocam takılıyorlar
$0.1 yazan saç maşasına 30 TL gümrük + gümrük sunma bedeli aldılar. Ürüne 70-8 kuruş vermiştim alırken. Ama bazıları da hiç takılmıyor gümrüğe direkt Aras Kargo ile bedelsiz geliyor. PTT Kargo ile geliyorsa para hazırlayın
Açılış her türlü 16₺ den başlar. Gerisi ürüne ve memurun insiyatifine bağlı
Bilmediğiniz vergi var, ödemediğiniz vergi yok hocam. Merak etmeyiniz. Keyfe keder gümrük işleri olduğu söyleniyor forumlarda.
Arkadaşın dediği gibi gümrük değeri üzerinden alınır ayrıca kdv si de gümrük değeri+diğer tüm vergiler üzerinden hesaplanır
Minimum 16 tl geriside gümrük memuruna kalmış bir durum ama 16 tl i kesinlikle alıyorlar
Tüh be gümrük memuru amcamız/dayımız yok ki
"Alıcı ve satıcı arasında bir ilişki bulunmamalı; ilişkinin varlığı durumunda ise, satış bedeli bu maddenin 2 nci fıkrası hükümlerine göre gümrük kıymeti olarak kabul edilebilir nitelikte olmalıdır."
Gümrük vergisi kanunu md. 24 bir çok maddeye atıfta bulunmuş ama özeti şu: Malın değeri belli değilse veya düşük gösterildiği anlaşılırsa gümrükçe kıymet takdiri yapılıyor ve vergiler buna göre hesaplanıyor.
Gün geçtikçe bu ülkede yaşamaktan nefret eder hale geldim, doğduğun yer felan yalan dolan. Doyup refah içerisinde yaşayamıyorsan orası vatanın değil zindanın oluyor.
indirimle 1.16 dolaraaldığım ürüne 10 dolar vergi verdim. diceklerim bu kadar.
Zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için teker teker teşekkür ederim
Hayat zor Türkiye'de ve vergi cennetindeyseniz daha zor