Cümleten hayırlı geceler,
Yaklaşık 1 yıl önce almış olduğumuz .com uzantılı domain'i kısa bir süre sonra faaliyete geçirecektim fakat tesadüfen görmem üzerine .com.tr uzantısını biri yaklaşık 1 ay önce satın almış ve marka tescil başvurusu yapmış ben şimdi bu marka tescil başvurusunu iptal ettirebilir miyim sonuç olarak marka 1 yıldan uzun süredir bende olan bir şey ama 1 ay önce almış bir kişiye itiraz etsek ne gibi sonuçlar olur bu konuda ne yapılması gerekir konu hakkında bilgisi olan varsa bilgi almak istiyorum
Teşekkür ederim.
Merhaba,
anladığım kadarıyla sizin marka başvurusu yapan şahıs yada kurumdan önce herhangi bir marka başvurunuz veya tescilli markanız yok. Herhangi bir marka yayın kararı aldıktan sonra itiraz askısına çıkar. İtiraz askısına çıktıktan sonra 2 aylık bir itiraz süreci var bu doğru. Ancak, itiraz edeceğiniz markaya dair herhangi geçerli bir deliliniz yoksa itirazınız kesin bir şekilde ret olur.
Sizin, ilgili marka başvurusundan önce herhangi bir marka başvurusu yada tescilinizin olmaması sebebiyle itiraz ederken "geriye dönük kullanıp ispatı" iddiasıyla itiraz edebilirsiniz. Fakat bu itiraz şeklinde, ispat yükümlülüğü size ait olmakla birlikte şartları diğer itiraz şekillerine göre daha katı.
Geriye dönük kullanıp ispati başvurusunda, ilgili marka ibaresiyle alakalı son beş yıl içerisinde kesilmiş fatura, pazarlama faaliyeti, firma ünvanı gibi belgeler kabul ediliyor. Son 1 yıl içerisinde bu tarz faaliyetlerinizin belgeleri varsa da şansınızı denemenizi tavsiye ederim. Eğer bu tarz bir faaliyet yoksa, elinizdeki tek done satın aldığınız .com alan adı ise boşuna itiraz masraflarına girmeyin.