Merhaba. 1 ay önce İran'dan evlilik için sevdiğim kız ile Türkiye geldim. 2 ay kadar İran'da yaşadım ailesinden kızı istedim evlilik için İstanbul'a geldik .
Evlilik için istenen belgeleri internette araya araya bir kaçını öğrendim. Kağıthane belediyesi evlendirme memuruna gittim ve ne lazım onları da sordum. Eşim için doğum belgesi. Ve bekarlık belgesi İstanbul İran konsolosluğundan 10 gün sonra alabildim. Sağlık raporu aldım eşim ile kendime. Konsolosluğa başka ne belgesi lazımsa verin dedim Türkçe bilen olmadığı için eşime tercüme ettirerek sordum. Sadece 2 kâğıt .doğum belgesi ve bekarlık belgesi. İstanbul'da fazla kalmadığım için kalacak yerim olmadığı için memleketim konya bozkır'a geldim. Bu gün nikâh memuruna gittim . Belge olarak apostilli belge ve çok dilli belge olmazsa nikâh yapamadığını söyledi.
Apostilli belge nedir bilmiyordum. Konsolosluğa da telefon ile ulaşamıyorum. Bekarlık belgesi ve doğum belgesi Türkçe zaten . nasıl çözebilirim aranızda nikâh memuru varmı yardımcı olabilecek. Çok teşekkürler şimdiden