Hocam 10k geliri olan sitenin bir hacmi var ve aslında her zaman geriden geliyorsunuz. 5 bin maaşınız olsa o maaş 6-7 olmalıdır. Daha çok çalışmalıdır. Ki bir maaş 7 olur 10 olur. Üzeri ticarettir eğer siyasi değilseniz Projenin de bir hacmi var ve 5 yıl kadar belirli ölçüde görerek öğrenerek emek veriyorsunuz bu noktaya geliyor. Ama bakarsanız son 1 yıldaki büyüme diğer 4 yıla eşit. İlk yıl zaten site amatördü. İkinci yılı verilen emek üçüncü yılında ve dördüncü yılında kendini gösterdi. 10 bin kazanan bir siteyi satıp biraz da para harcayıp neden 20 kazanılmasın?
ismailbsr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kusuruma bakmayında 10 k geliri olan bir siteyi neden satasınızki bu geliri kazanabilecek seviyeye getirmek gerçekten çok zor .ben olsam satmazdım nacizane fikrimdir...
Haklısınız hocam bu konudan bile fiyat soran mesajlar aldım. doğrudan satış konusu değil rapor istiyorlar. Alıcı da satıcı da ticaretini bu ortamlarda yapmak zorunda ve fiyat konusunda bir kural yok anladığım kadarı ile. sadece kendimizi alıcı yerine koyup projemizi o şekilde değerlendirmek en iyisi. Fakat alıcının da bilinçli olması şart. Kendi fiyatımı belirlemek çok daha mantıklı geliyor. Sitenin 1 yıl sonra %100 büyümesi muhtemel daha fazla yatırım ile. Ama 1 yıl sonra. Ticareti bilirsiniz sıcak para en güzelidir. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
RaXeS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genelde bu gibi konularda iki farklı kesim oluyor. Birincisi fiyatı düşürmeye çalışan alıcı kesim. Diğeri de bol rakamlar söyleyip piyasayı yukseltmeye calısan kendı ellerınde de sıte olan satıcı kesim Sahibindencom daki ilan savaşları gibi yani

Benim önerim emek sizin emeğiniz, emeğinize ne kadar bir değer biçiyorsanız site satışı için de o rakamı talep edebilirsiniz. Sonuçta alacak kişi de amorti süresi hesaplayarak alacaktır bu yüzden burada gerçekçi olma payınızı unutmayın. Yani şimdi 10 k getırıyor dıye 1 yıl sonra 20 k getırecegı varsayılarak da sıte satılmaz 1 yıl sonra 5 k getırecegı varsayılarak da sıte alınmaz. Son 6 aylık gelir ortalaması X sizin belirledıgınız deger çarpanı orataya sızın de tatmın olacagınız bır fıyat cıkaracaktır.

Umarım gönlünüzce olur. Siteniz için de tebrik ederim sizi.
"Satsam mı" diye sormamı sağlayan şey grafiklerin hep yeşil olması hocam. Her ay sürekli daha iyiye gidiyor ve daha fazla kazandırıyor. Satış fiyatı merakım buradan geliyor. 12 aylık fiyat diyenleri anlamadığım için sorgulamak istedim açıkçası. Sürekli büyüyen bir sitenin fiyatını bir şeye göre belirleyemiyoruz doğal olarak.
Aytmatov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aylık 1k kira getirisi olan eve insanlar neden 500k veriyor? Çünkü olağanüstü bir durum olmadıkça o eve her zaman ihtiyaç olacak, o ev yıkılmadığı sürece kira geliri olacak ve deprem vs. nedeniyle ev yıkılsa bile sigortadan zarar karşılanabiliyor. siteyi satarken de bu mantıkla yaklaşmak gerekli. eğer 1 yıl sonra hiçbir işlevi olmayacak bir siteyse ona göre para verilir.
Proje ile gönül bağı da olunca biraz zor oluyor fiyat belirlemek
onurbesen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıllık gelirine diyenlerin hiçbiri böyle bir siteyi size 120k ya satmaz hocam. Eğer böyle bir sitem olsaydı dip fiyat 200k dan başlardım ben
Her ay 10-15 den ziyade 250-300 bin ile yeni yatırımlar düşündüğüm için araştırıyorum hocam. Geçim için yeterli fakat ticaret için yeterli değil kanımca.
Mutlubiter adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha fazla kazanmak için ilerlemeye devam edin bence.
Hocam site al satı yapmadım hiç. Sıfırdan kurduğumuz bir marka bu. Adını yazıp giren onbinlerce insan var. Bilinirliği olan ve hafife alınmayacak türde etkileşimi olan bir proje ve +5 yaşında. tüm istatistikler 5 yıldır yukarı ve yeşil yönde. Biri çıkıp derse ki "bu 6 ay sonra böyle kazandırmaz, umutsuz vaka" o zaman gülerim dediğiniz şekildeki satışı yapılan siteleri kimse almasın zaten. bilen alıcıyı kandıramazsınız projeyi gördüğü anda anlar. 40 da birine ayrıca böyle bir siteyi yapmanız ihtimal dahilinde değil. Ben 5 yıllık dirsek teması ile kurdum içerik ağını. Her sitede üyelik açıp makale yazan kişiler değil yazarlar. Sadece bu işe odaklanmış kişiler. Başlıkların her biri analiz ediliyor. Alt başlıklar analiz ediliyor. Kelime sayıları, içeriklerin görselleri tek tek analiz ediliyor yayınlandıktan sonra düzenli olarak içerikler güncelleniyor. Bunu 300 bnin 40 da biri olarak yorumlarsanız 7500 TL yapar. 7500'e bu sitenin anca domainini alabilirsiniz o kadar kolay olsaydı keşke ben de emek vermek yerine gider 7500 TL ye bundan 10 tane açardım. görüşünüz için teşekkür ederim.
dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 yıldır aylık 10k geliri olan site ile bir yıllık site bir olmadığı için sadece ilk ayında 10k para kazanmış siteyi 5 aylık gelirine almak bile çok büyük risktir. heran patlar ikinci ayını değil ilk ay kazandığınıbile alamayabilir. adsense büyük bir kumardır. böyle hitli gelirsi site almaktansa o paranın 40 da birine aynı siteyi yaptırırm.