Merhabalar, pazarlama konusunda bu zamana kadar hep şirketlere danışmanlık verdim. Danışmanlık verdiğim şirketler; Huawei, Honor, Gearbest, Banggood, Katia&Bony ve yurtdışında danışmanlık hizmeti sunan birçok bireysel kişi oldu fakat verilenin hakkını sonuna kadar aldığınız tek sektör mobil uygulama sektörü diyebilirim..

Mobil uygulama sektöründe pazarlamaya yaklaşık beş aydır kafa yoruyorum. 1 Şubat tarihinde bir mail aldım ve "Biz girişimciyiz app bu size bir ücret veremeyiz ama kazançtan %20 komisyon öderiz demişlerdi." Dürüst ve yormayan bir mail olduğundan kendimi denemek adına çalışmaya başladık. Sektörü ve APP'i paylaşamıyorum maalesef fakat 01 Şubat - 28 Şubat arasında yapılan reklam harcamamız 20.000TL, ciro 98.000TL. 01 Mart - 29 Mart yapılan reklam harcaması 25.000TL ciro 108.000TL iki aydır yayında olan ve TR marketinde bulunmayan bir APP tamamen başarılı bir ekip ile sağlam bir strateji ile bence en garanti sektör mobil uygulama sektörü koyduğunuzu %85 oranla geri alıyorsunuz.

TR pazarı olmaması da ayrıca bir önemli nokta Türkiye gibi birçok ülkenin marketinde gözükmüyorlar. Hedef pazar ABD ve Hong Kong ile Güney Kore..

Girişimci arkadaşlar, öğrenciyim param yok diyenler oturup sağlam bir ekip ile güzel işler yapabilirsiniz ufkunuzu açması açısından paylaştım... Bu aralar forumda öğrenciyim para ihtiyacım var diyenler çok fazla bu sizlerin kulağına bir küpe olsun.