Arkadaşlar çok fazla karşılaştığım bir durumdan ötürü bunları yazıyorum.
Geçen bir arkadaş aradı ve 1 sayfa yaprak site yaptırmak istiyorum dedi jquery ve bootstrap ile.
Bir başka işimde forum sitesine bir form eklenilmesi ve JavaScript PHP aksiyonlari istendi ama bootstrap ve jquery ile.
Bunları sıralarsam yazamam hepsini .
Arkadaşlar kaliteli siteler olabildiğince saflığa ve kaliteye önem verir.
Bootstrap ve jquery ile kesinlikle iş yaptirmazlar çünkü artık bootstrap ve jquery ile tasarımlar sıkmaya başladı çoluk çocuk işi haline geldiler ve gerçekten ciddi anlamda site sahiplerine sorun çıkartmaya başladılar.
Neden herkes kendine kafese kapatmak peşinde anlamiyorum. CSS ve JavaScript var bunlar ile hayalinizdeki farklı olan sitenizi yapmak varken neden buton renkleri modallari selectleri animasyonları falan herşeyiyle birbirinin aynısı siteler yapmak istiyorsunuz ?
Adam yaprak site istiyor sayfa 1 2 kb ama yüklenen js CSS ler 50 kb yahu siz delirdiniz mi ? Sonra optimize yapalım sitem geç açılıyor diyorsunuz.
Sitenize değer verin hazır beleş olan scriptleri kullanmayın. Ha ben zaten bir kaç aya kapatırım diyorsanız sorun yok.
Bir adet karpuzu Amerika'ya göndermek için kocaman TIR kiralamanin anlamı yok, koskoca tır dorsesine bir karpuz koyarak gönderirseniz olmaz , olsada eninde sonunda olmaz.
Jquery bootstrap içerisinde kaç kural kaç sınıf kaç fonksiyon var , peki siz bunların kaçtanesini kullanıyorsunuz arkadaşlar neden kendinizi bu kafeslere kapatiyorsunuz.
İşin çok komik tarafı bunları müşteriler istiyor yani web site sahipleri , iyide bootstrap ve jquery gibi framework library sizin için ortaya konmadi arkadaşlar , bunlar yazılımcılar için var bunu iyi anlamak lazım.
Ben yazilimciyim sıfırdan kodlayaral 1 haftada yaptığım işi bootstrap ve jquery ile 2 günde yapıyorum bunlarin yararı faydası bana arkadaşlar.
Bu kütüphane ve framework bizim için yani yazilimcilar için var.
Sizin bunlardan kacmaniz gerekir bizim size dayatmamiz gerekir
Herşey tersine dönmüş. Bakın kaliteli siteler bunlara önem.vermezler hatta kendi frameworklerini kendilerine özel yazdirirlar.
Lütfen sağda solda gördünüz diye, yabancılar kullanıyor diye kafese sokmayalim kendimizi.