SefaUyanik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ilginiz için sağolun benim asıl amacım php öğrenip kendi işlerimi gidermek atıyorum rahatlıkla bot yazabilmek hatta elimdeki scripte özellik ekleyebilmek. Bunun için nereden başlanmalı html/css değil mi ?
Yapacağınız çalışmaların sonucunda ortaya ürün olarak bir web sayfası çıkacağını ya da yaptığınız botlarda web sayfalarını parse edeceğinizi düşünürsek HTML/CSS olmadan yol almanız imkansız.
Kesinlikle de temel seviyede olsa bile öğrenmenizi tavsiye ederim. Sonuçta yazılım geliştirecek olmasanız bile yazılımcılardan bulunduğunuz taleplerde ne istediğinizi biliyor olmanın artısı olacaktır. (İstediğinizin mümkün olup olmadığını bilmek, talebinizin ne derece değişiklik gerektireceğini anlamak ya da dediğiniz gibi yazılımcının öflemesinin sebebini anlamak gibi )

İnternette şöyle bir temel yol haritası buldum, bu şekilde öğrenme yolunda ilerleyebilirsiniz.
Udemy'de her başlık için full course olarak aratırsanız oldukça çok var. Youtube'da bu konuları türkçe anlatan çok iyi yerli kanallar da mevcut.
(Aşağıdaki yol haritasına ilave olarak İngilizce bilgisi de bir artıdır.)