herkesin bir dini hassasiyeti var faiz kesinlikle haramdır ve o işten hiçbir şekilde fayda gelmez. Faizi haram görenler yada hassas davrananlar için bu tarz kurumlar birebir çelişki olsada bazı işlerinde yinede faiz değil, caiz olan şekilde de yapan var yok değil.
Ayrıca diyorsunuz ya 400 çektin 2 sene sonra 600 oldu falan bankadan 400 çeksen kim bilir ne kadar faiz ödersin 200 faiz ödersin bence. Ben faize paramı yatıracağıma 600 olan eve 200 k daha yatıırrım en mantıklısı bu. Zaten 400 den 600 e yükseltmek istediğini belirtiyorsun bu kurumlara yardımcı oluyorlar.
Diyeceğim o ki haram (faiz) olan birşeyi meşru yada daha mantıklı göstermeye çalışmayın zira bunun islam dininde hiçbir yeri yok.
İşin faiz haramdır helaldir kısmından bağımsız konuşuyorum ben sonuçta herkesin dini düşüncesi kendisini bağlar bahsettiğim şey şu bu tür sistemlerde firma gittiği an paranız da bitmiştir hiçbir güvenceniz yok bu nedenle mantıklı bulmuyorum. En başta dediğim gibi ben kendim helal haram kısmından ziyade bu paraları zaten betona gömmem orası ayrı.