Sukrukaragoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eminevim, ciftlikbank saadet zinciri gibi olusumlardan cok farkli bi olay. Herhangi birisinde çalışmıyorum, para yatirmadim. sadece sistemlerini biliyorum.
Ciftlikbank saadet zinciri vs oluşumlar verdiğin paranın 2 3 hatta 4-5 katını kısa vadede almayı vaad ederler. Ve ilk girenler ya kar eder yada verdiğini kurtarır fakat son girenlere olay patlar. Ama evim sistemleri, kar etmeyi vaad etmiyor. Sadece aylik bana para ver ben belli bi ay biriktireyim, senin parani sana geri vereyim mantigiyla çalışıyor. Üstelik bunun için yüzde on komisyon aliyor 😀
Eminevim, fuzul, birevim özellikle bu üçü şuan bu evim piyasasini ceken firmalar. Digerlerini bilmem etmem tavsiye de etmem. Ama bu 3ünün katılım payları baya var. Yüzde ondu yanlış hatırlamıyorsam. Her şubenin aylik en az 20-30 müşterisi oluyordur. Buda her sube kendini karşılayıp ana kasaya para atması demek. Sonuç olarak ana havuza her subeden kar geliyor.
Yapmıyoruz diyorlar günahlarına girmeyelim ama, birde bankada degerlendirirlerse bu parayi, deli paralar kazanirlar. Bu yaptigim sadece keraat cetveli hesabı 😀 daha bu adamların büyük projelerinden kazandiklarindan hic bahsetmedim bile.
Ben sisteme ponzi demedim zaten ancak hiçbir güvencesi olmayan bir sistem yarın öbür gün firma sahipleri tası tarağı toplayıp kaçsa kimden nasil bir yardımla parasını kurtaracak yatıranlar. Çiftlikbank ile benzerliği şurada o da ilk zamanlar sisteme girenlere sağlam kazandırdı ardından sona kalanlar mağdur sınıfında yer aldı. O yönde ilerliyor. Sistem tamamen yeni üye alımına bağlı azaldığı ya da bittiği yerde sistem kendini çeviremez hale gelecek.

Ayrıca banka denilen bir sistem varken en azından paranız güvencede neden böyle saçma sistemler tercih edilir anlamak güç faiz diyenler şunu atlıyorlar. 400 binlik bir eve girdiniz ve 1.5 sene sonra o evin fiyatı 600 bin oldu eee 200000 faiz ödedin üzerine bir de organizasyon ücreti adı altında almış oldukları ücret bankadan daha fazla para gitti cepten. Özetle bu paraları eve gömmeyi ben mantıklı bulmuyorum ancak illa alacağım diyen de gitsin bankadan kredi çeksin böyle yarın öbür gün batsa ya da kaçıp gitseler hiçbir hakkının olmayacağı sistemden uzak dursunlar.