superonlinechef adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geliri arttırırsak belkı daha ıyısı olur ama ülekmizde maalesef istediğim arabaay binemıyorum evi alamıyorum vs. vs.. Durum boyle hocam
Öncelikle ülke araştırması yapmalısınız. Ancak ben bu mesajınıza göre cevap vermek istedim. Ve konudaki diğer bazı mesajlara göre. Amerika zenginlik ile fakirliğin çok fark açtığı bir ülke 2000$ Amerika için lüx, orta seviye için iyi bir gelir değil.
Ancak Türkiye'de ki gibi kalitesiz araçlara binmek zorunda kalmazsınız. 2000$ maaş ile metropol'de olmayan bir yerde yani şehire uzak bir ev tutarak istediğiniz arabayı alabilir. Olabildiğince doğayla iç içe, refah seviyesi yüksek bir yaşam sürebilirsiniz. Şu olur evinizin göl manzarası olmaz, ev sahibi olmanız kolay olmaz.

Gitme kısmına gelince internette ne iş yaptığınızı bilmiyorum ancak bazı forumumuzdaki mesleklere sahipseniz, frontend/backend developer/ graphic designer/ veri analist/ software developer vbz.
Yani ihtiyaç olan mesleklere sahipseniz, 6-12 ay dil eğitimi vizesiyle gidip dili ilerletip hemde orayı gerçekten kısa süreçte tercih edecek misiniz, bunu öğrenmek için deneyim yaşabilirsiniz. Bunun sonunda orda ki iş yerlerine başvuru yaparak sponsorluk alabilirsiniz, sponsorluk almak zor deniliyor ancak vasfınız varsa dil biliyorsanız şansınız var demektir. O dakikadan sonraaylık 2000$ kazanmazsınız. Entry Level girenler 3000-3500$ alıyor en düşük saydığım vasıflarda...
Ayrıca vasıflı bir işe geçtiğinizde o ülke içerisinde refah seviyeniz bir tık daha artar, bahsettiğim göl manzaralı evi alma şansınız olur. Çünkü kendi ülkesinide resmi çalışana mortgage kolay çıkıyor ve çok yüksek bir evi çok uzun vadeli düşük faiz ile alabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra gidilebilecek Avrupa ülkeleride var. İngilizce eğitim alıp ABD'yi beğenmezseniz başka seçeneğinizde olur. Kanada, İngiltere, İrlanda, Avustralya gibi gibi ingilizce ağırlıklı yerlerde...