dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili arkadaşlar bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim.

öncelikle başlığın benzersiz olması bence çok önemli eskiden site açarken bunu kendim farketmiştim. ancak başlığı benzersiz yaparken başına sonuna kelime sayı ya da id eklemek benzersiz yapar mı?

yani başka siteden başlığı aldık ya da SÜTLÜ İRMİK TATLISI TARİFİ bu başlık bir çok sitede var bunu nasıl benzersiz yaparız?

ikinci sorum şu eskiden bir makalenin önüne 3 4 satır bir özgün içerik eklerdik ve google bunu yerdi. bunu hala bugün yapanlar var bu iş yapıyor mu?

üçüncüsü de şu bir sitenin kopyasını çıkarmak o siteyi üste mi çıkarıyor? bazı arkadaşlar aynı sitenin içeriğini başka sitelere topluyor ki bu sayede taklitler aslını yüceltir mantığı diyorlar. oysa aynı içerik iki site yer alırsa ikisi de zarar görür biliyordum. bu yanlış mı?

dördüncüsü aranılan bir içerik sadece 1 sitede varsa biz bu yazıyı aynen kopyalarsak o içeriğin anahtar kelimeleri aranırsa bizim sitemiz ikinci sırada çıkar mı?

1- Başlıktan sonra genelde parantez içinde kullanılan olta kelimelerle hem daha özgün hem de kullanıcıyı çeken title yapıyorum ben şahsen. Örnekler:
''Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi (Başka yerde yok!)''
''Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi (Komşularınız bayılacak!)

Ya da başlığın en başında, ''hızlı, pratik, yepyeni, lezzetli...'' vb kelimeler ekleyerek olabilecek en özgün şekilde başlık oluşturmuş olursunuz.

2- Genel olarak gördüğüm kadarıyla işe yarıyor, ben yeni yöntemlere yelken açtığım için şu an kendi deneyimlerimden ziyade gördüğüm kadarıyla yarıyor diyebilirim. Biraz da, sitenizin otoritesiyle de alakalı.

3- Kopya olan tek bir içeriğin esas siteden daha yukarıda olduğunu gördüm ama bir siteyi komple kopyalayan pek görmedim. Paravan blog tarzı bir uygulamaysa ise yaramaz, başkası komple siteyi kopyalamışsa yakalanırsa hukuki sorun olur.

4- Sizin sitenizin otoroitesi özgün içeriği aldığınız siteden daha yüksekse 1. sırada bile olabilirsiniz.

TahsinCetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamın sitesinde 2000 içerik var.
aslında 2000 içerik. yok. Tek içerik var. 1000 kelime.
1000 kelimenin bazı yerlerini değiştirmiş sürekli içerik olarak basmış. Örnek oalrak il ilçe adları kısmını değiştirmiş diğer her yeri aynı fakat adam google da senelerdir başta duruyor.
Ne spamdan ceza aldıgı var ne de 1. sıradan düştüğü... Seo uzmanları bunu da açıklasın

Bu yöntemi herkes biliyor sanıyordum ben ******* ile her içeriğini özgün gösteriyor o kişiler.

Ben 4-5 yıl önce kullanmıştım ve şimdi bir daha baktım da işe yaramaya devam ediyor.