yazı içindeki bir görsellerden yazının kendisine linkleme yapmak gereksiz ve tehlikeli olabilecek bir iç linklemedir hocam. yani düşünün ben görsele tıklıyorum amacım yakından bakmak olabilir veya imlecim değişip bağlantı oldugunu anlayınca alakalı bir sayfaya gitmek isteyebilirim vs, tıklıyorum ve yine aynı sayfaya geliyorum

Kullanıcı deneyimi herşeyden önemlidir. Yazı içindeki görselden, başka bir içeriğe linkleme yapılabilir ancak bu da sayfa içi gezinmeyi pek artırmayacagından tehlikeli olmaz ama işlevsiz olur. Bunun yerine, yazı içinde benzer kategori veya etiketteki diğer yazıları resimli bir şekilde çıkaracak (benzer yazılar tarzında) eklentiler ile farklı yazılara link vermek çok daha mantıklı. Diğer yazıların da okunmasını e iyi o şekilde sağlarsınız (ve de en kolay)
Görselden link veriyorsanız buna benzer işlevi olması lazım. Örneğin yazıda "A bankası" resmi kullandınız, o resme "A bankası ile ilgili haberler için tıklayınız" gibi bir alt metin ekleyin ki, insanlar tıpkı etikete tıklar gibi tıklasınlar. O zaman işlevli hale gelir ve site içi gezinmenizi artırır.
Kısacası, yapacağınız işlem site içi gezinmeleri artırıcı ve kullanıcıyı doğru yönlendirir olmalıdır.
bu faydalı bilgiler için çok teşekkürler
@civilengineer;