Merhabalar,
Bugün buraya 19.03.2021 tarihinde ki DSL ışığımın yanmaması ile başlayan teknik sorunumun Turknet çalışanlarından Enes Bey'in de destekleri ile çözüme nasıl kavuştuğunu anlatıyorum.
19.03.2021 tarihinde gece saatlerinde internetim gitti ve sabah bu konu ile ilgili DSL ışığım yanmıyor diyerek konu açtım. Başta konu Türk Telekoma iletildiğinde 20.03.2021 tarihinde Türk Telekoma iletilen iki iş emrini de Türk Telekom TT Kaynaklı Arıza Yok diyerek kapattı buna istinaden 21.03.2021 tarihinde gelen teknik servis firmasının yöneticisi ile iletişime geçerek erken saatlerde gelmelerini sağladım.
Türknetin servis konusunda partnerlik yaptığı şirketin çalışanı Atlak Bağlantı sorunu olduğunu belirtti buna istinaden ben de VAEye geçmek istiyordum. Semtimde fiber dönüşüm yapıldığı için Mevcut Altyapı Yok deniyor her sistemde port gözükmüyordu fakat Türk Telekom'dan üst düzey yetkililerden biri ile iletişime geçerek bağlı olduğum santral ile mevcut altyapı çalışmasının ne zaman biteceğini ve port durumunu sorguladım
Bu sorgularıma istinaden VAE altyapısına geçebileceğimi sistemde port yok sorunu gözüküyor olsa da mevcutta altyapıda yapılan çalışmalar nedeniyle o sorunun gözüktüğünü fakat halihazırda port olduğunu belirttiler altyapı çalışmalarının da 29.03.2021 tarihinde biteceğini fakat Turknet'in altyapısından Türk Telekom'un VAE altyapısına geçmem halinde yaşanan kesintilerden etkilenmeyeceğimi belirttiler. Turknet'i arayıp VAE'ye geçeceğim diyecekseniz biz de hemen santralinize konuyu bildirir Turknet'in talebinizi Türk Telekom'a iletmesinin ardından hızlıca YAPA'dan VAE'ye geçişinizi tamamlarız dediler ben de onayladım.
Ben de TurkNete bunu bildirdim ve bağlı olduğum santral ile iletişime geçerek YAPAdan VAEye geçişimi 40 dakika içerisinde tamamladılar.
Türk Telekom 29.03.2021 tarihinde altyapı çalışmalarını tamamlayıp hız ve verimlilik konusunda ölçümlerini tamamladığında muhtemelen Nisan sonu gibi tekrardan Türknet'in YAPA altyapısına geçerek 90mbps download 30 mbps upload almaya devam edeceğim. Başta sorunum çok yavaş ilerliyordu fakat konuya kendim müdahil olup arada ki bürokrasileri kendim çözüme kavuşturunca sorunum 2 günde çözüldü.