1- Evet. Mesela elimde UK hesap var ve gelirler Sterlin £ üzerinden.
2- Evet komisyon var.
3- Youtuber`lar için var ancak web site sahipleri için yok diye biliyorum.
4- Türkiye`de ki size ait banka hesabına para gönderilirse normal olarak düzenli kazancınız olur ve bunun hesabını vermelisiniz.
5- Yurtdışı telefon numaraları gmail dahil her şey için kullanılabilir. Yurtdışı numara almadan direkt onay siteleri ile de işlem yapılabilir.
- hayır gmail açarken adres yurt dışı olarak ayarlarsanız yeterlidir.
- payoneer komisyonları cok cüzi atm den dolar veya euro çekersen banka komisyonu alır + cüzi miktardada payoner alır ama direkt her ay başkasının ibanına para atabilirsiniz. ben bugüne kadar hep kendi hesabıma aldım hiç sorun yaşamadım.
- yıllardır payoneer kullanırım daha sorun ile karşılaşmadım.
- payoneer den istedigin ibana para gönderebilirsin ve max 3 saatte hesabına geçiyor artık. (gün içerisinde)
- yurt dışı numara siteleri var kendinde alırsın 5sim.net, sms-activate.ru gmail numara onayı olmadanda açılıyor ama %90 takılıyorsun. numara istediğin ülke olabilir adsenseye ait ülkenin numarası olmasına gerek yok Türk numarada kullanabilirsin.
Tekrar teşekkürler cevaplarınız için.
Biraz geç yazıyorum arada alternatif olarak neler yapılabileceğine dair biraz araştırdım.
- yurtdışı adsense açmak ve siteleri yönetmek için vpn vs kullanmayı önerir misiniz? (dağa doğrusu gerek var mı?)
- Ödeme meselesinde de eşim yabancı uyruklu. Türkiye Adsense hesabı açsak bu durumda adsense'den ödeme onun türkiyedeki banka hesabına gelse, yine de vergiye tabi olur mu? (Normal koşullarda vatandaş olmadığı için türkiyede vergi mükellefiyeti yok, hatta istese de çalışamıyor, parası da bu devletin umurunda olmamalı sanıyorum?)
- Payoneer için kendime ait yurtdışı bir banka ya da türkiye bankası olması fark ediyor mu?
- Payoneer almanya iban vermeye devam ediyor mu? (Sanki bir başka başlıkta vermiyor gibi gördüm ama payoneer hesabım daha onaylanmadığı için göremiyorum)