mrbold adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zararlı değil aksine daha iyi ama sürekli takıp çıkarmak pile zarar verir
TORA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Elektrik kesintisi yaşamıyorsan bataryayı çıkarabilirsin. Ama arada takıp şarj etmen gerekir. Bir zaman sonra pil kendiliğinden boşalacağından ömrü kısalır.
imgvia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pili çıkarıp öyle kullanabilirsiniz aksi takdirde tek zararı pil ömrünü erken bitirir
Berkayyildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eskiden laptopun pilini çıkarıp direkt şarjda kullanıyordum bu sayede batarya zarar görmüyordu
mustaizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zararlı değil, bataryanın ömrünü arttırmak için haftada bir kere şarzdan çıkar ve şarzı %5 olana kadar şarza takma. Ayda 1-2 kerede şarzını tamamen bitir. Bu şekilde batarya ömrünü uzatabilirsin
HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok eski bir cihaz ise evet sürekli batarya dolmak isteyecek ama yeni nesil dizüstülerde belli bir seviyede duruyor şarj etme entegre kesiyor bataryaya güç vermeyi.
Zaten windows kullanıyorsan pil e bak şey yazar %99 (kullanıla bilir) pil dolmuyor şarj dolmuyor filan
Mac ler bunu yıllar önce çözdü ama cihazında eski olacağını sanmıyorum
zagor6390 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim laptop gece gündüz şarjda 8 senedir hiç sorun çıkmadı
melihrich adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğim kadarıyla zararlı değil. Uzun zamandır öyle kullanıyorum. Ayrıca pili çıkarmanı tavsiye etmem. Çünkü elektrik kesintisi olduğunda çalışacak bir pil gerekecek. Olmazsa laptop bozulabilir.
eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer çok çok eski bir cihaz değilse bunu ayarlıyor merak etme. Kullan pilde. Bende lenovo ve Macbook var, her ikisinde de doğru ayarlar açıksa bataryayı %80 ya da %70 gibi doldurup şarjı kesiyor. Pil sürekli doldur boşalt yapmıyor.
ipekBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bataryanın kendi kendine bazen şarjının tamamen bitmesi gerekir. Buna izin vermezsen batarya sabit bir oranda kalır ve diğer kullanılmayan değer bozulur.
enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam laptop kullanıyorsanız bunun ömrü zaten ortalama 2-3 sene olacak (çalışır daha fazla ama günün şartlarına uygun olmaz). Bu yüzden kendinizi fazla kasmanızı önermem
Hepinize teşekkür ederim. Laptop yeni lenovo ideapad gaming 3. hatırladığım kadarıyla yüzde 99da kalıyor full olmuyor. Arada bir pili sıfırlayacağım.