Ben de mustaribim aynı dertten,yaklaşık 7-8 yıldır var endoskopi oldum bi çok kez. Mide kapakçığım ve soluk borum zarar görmüş mide asidi yüzünden. Kaç kere uykumdan fırlayarak kalktım mide asidim burnumdan akıyordu, ona uyanıyordum. Mide ilaçları,koruyucular hiçbir işe yaramıyordu.
Biraz fazla kilom vardı yaklaşım 20 kg kadar

Onun 15 kilosunu verdim sebze ağırlıklı beslendim ve bol su içtim. Şuanda daha iyiyim arada yokluyor yine yanıyor,köpürüyor. Doktorum mide kapakçığı ameliyatı olmamı söylemişti ama zayıflayarak biraz daha düzenli beslenerek (yağsız,asitsiz ve baharatsız) iyileşmeyi denemek istedim. Yaklaşık 3 aydır toplasan 5 kez mide koruyucu içmek zorunda kalmışımdır. Günde neredeyse 1 şise gaviscon double action içiyordum 2 mide koruyucusuyla beraber.
Doktorum bana ilerde mide asitlerinin
soluk borusunu ve mide kapakçığını tahrip etmesi yüzünden kanser olabilme ihtimalimin yüksek olduğunu yüzüme karşı söyledi. Çünkü oradaki organizmayı,hücreyi öldürüyor ya da değişmesine neden oluyor.
Mide ilaçlarının neredeyse heps
i kemik erimesine neden olduğunu unutmayın. Benim
kaybedecek şeylerim var bunların farkına vardığımda değişmeyi daha sağlıklı beslenmeyi,spor yapmayı düşündüm o gün bugündür iyiyim.
Diyeceğim o ki, eğer fazla kilonuz varsa mutlaka verin gerçekten çok fazla etkiliyor reflü ve gastriti ondan sonra sebze ağırlıklı beslenmeye bakın.
Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.