Bekçinin resimde görüldüğü gibi denetim yapma yetkisi yanlış anlaşılmamalı. Bekçilerin Durdurma yetkisi vardır. Bu aracınızla gittiğinizde durduramaz anlamını içermez. Sizi durdurur fakat Trafik yönünden denetleyemez. Sizinde anlattığınız gibi Bekçi arkadaşlar Trafik ekibini çağırmışlar. Sizin eviniz her ne kadarda yakın olsa bulunduğunuz yerde gerekli kontrol sağlanıp öyle devam etmeniz size bir şey kaybettirmez.
Alkolmetreye üflememeniz durumunda ehliyetinize el konur ve cezai işlem uygulanır. Eğer alkol almadıysanız bu denli münakaşaya girmeye hiç gerek yoktu hocam. Trafik ekibi gerekli kontrolü yapar olumsuzluk yoksa devam ederdiniz. Polis vatandaşıyla uğraşmak isteyen veya zorluk çıkarmak isteyen değildir.
Sizler her zaman gerekli yardımı göstermeye çalışın. Haklıysanızda böyle kaba davranarak değili, doğru yoldan hakkınızı arayınız.
aynı şeyi konuşuyoruz sanırım durdurma yetkisi vardır ihbar vardır tehlikeli sürüş makas vs. vardır ne bilim ses açmışımdır odur budur uzar fakat denetim noktasında yanında herhangi bir trafik ekibi olmadan durdurma yetkisiyoktur.
zaten kamera görüntülerinde hepsi çıkacaktır. Yani duyarlı ve gerçekten adil bir hakim varsada gerekli kararı verecektir.
Aynı şey 2017 yılındada başıma geldi. Kalkana yemek yemeye gittik villa işi yapan bir arkadaşn sitesini yapıyorum. Akabinde bir restaurantta oturalım birşeyler yiyelim dediğinde duran aracıma yol kenarında park halinde gelip adamın biri vurdu. Sonrasında ise trafik ekipleri vs. geldi. Trafik ekibi benden alkol metreye üflememi istedi ve yine üflemedim aracın park halinde olduğunu ve benim araç kullanmadığımı söyledim.
Sonrasında bana bu araç fethiyeden buraya uçarakmı geldi beyefendi tarzında birşey dedi üflememekten bana ceza yazdı %50 beni kusurlu buldu derken yine dava ettim. Restauranttaki kamera görüntülerimiz aracın park halinde olduğu vs herşey görüldü. Akabinde %50 kusurum iptaledilip pert paramı tam alıp ehliyetimde tarafıma iade edildi.
Sonrasında tekrar dava açtım bana çarpan adam domatesci ve bu memur arkadaşla tanışıklıklarınıda kanıtladım iş uzadı denetimi yedi. Ben haksız olduğum durumda neden üflemeyip ehliyetimi 2 yıl kaptırayım veya 4050 tl ceza yiyeyim ???farzetki alkollüyüm üflerim temmuzda eğliyetimi geri alırım 1200 tl cezayıda indirimli 800 tl öder geçerim