webtasarimofisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bakın hocam fark bu işte. söylediğiniz cümlede bile var ben 5 sene okudum falan filan diyorsunuz. sizin bizden farkınız bu değil sadece. az masraf çok kazanç mesleğindesiniz. artı fatura kesmeyen bir dünya doktor ve diş hekimi var. gelir adaletsizliği bundan kaynaklanıyor. biz mecburiyetten fatura kesmek zorundayız. çünkü anlaşmalı matbaalar fatura bilgilerini devlete bildiriyor. bu arada bildirdiği evraklara fatura kesmek zorunda. ama doktor ve diş hekimi gibi mesleklerde kazandığı parayı devlet tam tespit edemiyor. biz 50 -100 tl milim milim para kazanırken siz 300-500-1500 gibi rakamlarla kazanıyorsunuz. siz bizim verdiğimiz vergiden az ödüyorsunuz. gelir adaletsizliği vergi adaletsizliği bunların hepsi var. ondan sonra diyorsunuz ki niye borçlusunuz. niye borçlanıyorsunuz. nasıl geçinemiyorsunuz diyorsunuz.
hocam benim söylediğim 12 sene illa sınav için değildi. Ben eşşek gibi 12 sene çalıştım dedim. Ben sanayide de 12 sene çalışsaydım bundan kötü durumda olmazdım. Ben sıradan bir para harcama konusunda benim gelirime veya vergime neden laf geldiğini de anlamış değilim. Ha bu arada siz vergi vermezseniz ceza yersiniz biz vermezsek lisansımız alınır. Kim size vergi olayını söylemişse eksik söylemiş. Bir hastayı muayene ederken kayıt almak zorundasın kayıt aldığının da vergisini ödemelisin. Vergimizin de yüzdesi aynı. Ama siz neden anlamıyorum galiba tıp sektörünü düşman bellemişsiniz. Biz çok kazanmıyoruz hocam bir Amerikalı garsonun 1 bilemedin 2 katını kazanıyoruz. Bakın düz,ingilizce bile bilmeyen bir garsonun Amerika’daki kazancından bahsediyoruz.