iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birkac ekleme de ben yapayim. PL ile ilgili tecrubelerim.

1- yukselmek icin giveaway yapmak zorunda degilsiniz. Giveaway dusuk puan aldiginizda kullanmak daha mantikli. Yukselme isini reklam vererek yapin.

2- ilk 5 yildizinizi almak icin cok caba sarfedin. Ilk 5 yildiz geldikten sonra satislarinizin arttigini cok rahat goreceksiniz.

3- reklam verirken 7 gun sabredin. Gunde 20-30 dolar yiyebilir sorun yok, satis gelmeyebilir sorun yok. 7 gun dolduktan sonra kipirdanma yoksa bilinki ya fiyatiniz sorunludur ya da urun aciklamaniz ya da basliginiz ya da gorselleriniz. Anahtar kelime vs demedim bakin, onlar sonraki isler. Ilk ana hatlari duzeltmeniz gereken daha sonra optimizasyon yaparsiniz.

4- rakiplerinizi inceleyin, incelerken satis sayilarina degil, ilanin geneline odaklanin. Baslikta napmis, gorselde ne yapmis, aciklamada ne yapmis, musteri sorularinda ne cevaplar vermis vs vs.

5- bir urun abd pazarinda satmayabilir ama avrupada satabilir. Urununuzun asil alici kitlesinin oldugu pazari bulun.

6- Sabirli olun. uzun sorunlarla dolu bir yolculuk bu. Su an ayda tum pazarlardaki toplam satisim 60.000 dolar civari. Buna ulasmam 6-7 ayi buldu. 2 milyon tl para harcadim urunlere ve bir cok borca girdim. Odeyebilmek icin arabami internet sitelerimi sattim. Su an hepsini 1 ayda geri alabilirim. Ticaret ozellikle ihracat uzun riskli ama guzel bir yol.

teknik sorular olursa musait oldukca ben de cevaplayabilirim.

ozet gectim ama inanin kitap yazilir sureclerle ilgili. 😊
ne kadarlık bir tecrübe ile paylaşıyorsunuz?