Avrupa'da sağ iktidarların yükselmesi gittikçe endişe vermeye başladı. Bugün yaşadım bir olay tekrar Nazizmin hortlamayya başladığını gösteriyor. Avusturya'da hala Türk düşmanlığı baki beyinlerde. Geçenlerde devlet dairesinde bir mülakatım vardı. Görevli personel daha dakka bir maskeden sorun çıkardı. Adam polis olduğu için ayrıca bir sorundu görüşme boyunca sorun yaşadık bir birimize görecektik nerdeyse. Ama adamin derdini ilk dakkada anlamıştım. Sırf Türk olduğum içindi bu tavrı. Dün elime bir zarf ulaştı bu görüşmeyi raporlarayan adam tüm ırkçılığıni kusmus raporda. Bugün avukatla gittim konuyu görüşmeye. Helal süt emmiş biriydi dedim adam irkclik yaptı dedi evet raporda görünüyor açıkça. Ama.sana şunu soyliyim dedi gayri resmi ağızla bu ülkede Türk isen gerçekten işin çok zor. Bu aklıma Avrupa'da yükselen yabancı karşıtlığını getirdi. İnsanlar ne kadar ABnin parçası olsada zihniyet degismedikten sonra hicrbisey değişmiyor. Başbakanı çıkıp koronayi bu ülkeye Türkler getirdi derse onun memuru ne yapar varın siz düşünün. Türk olmaktan hep gurur duydum kim ne derse desin.

Konu komple bir milleti hedef almamaktadır. Genelleme olarak değerlendirmek doğru olmaz tabi. Ben çok iyi insanlarda gördüm. Burada bir kasa elmanın içinde çürükleride olabiliyor malesef. Avusturya insanı gördüğüm kadarı ile nazik ve yardım sever. Gençler bilakis daha iyimser.