Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 adet 580 den alacağınız mhs 194
1 adet 3090 dan alacağınız mhs 122 mhs
Üstad aslında öğrenmek istediğim bu değerler değildi. Üç aşağı beş yukarı, whattomine'dan da bakılabilir bu değerlere.
Sormak istediğimi daha açık ve detaylı sorayım.
Mesela 6 tane 580 alsak, örnek veriyorum 7-8k. (Tam fiyatını bilmiyorum.)
Ama 1 tane 3090 alsak, 35k diyelim. Fiyata çok takılmayalım. Benzeri fiyatlara, benzeri mhs üretim yapıldığını varsayalım. O zaman 1 tane baba ekran kartı almak daha mantıklı gelmeye başladı bana. Ama dez avantajları da vardır illaki. (Mesela bozulur ise direk kazım durar. Ama 6 kart almış olsam, 1 tanesi arıza verse, kazım az da olsa devam eder gibi.)

Bunları açıkcası bu aralar araştırıyorum ve yaz aylarına doğru bir mining sistemi kurdurmayı düşünüyorum. Ya bu forumdan bir arkadaşa (ki bunlardan birisi sizsiniz) ya da satoshiturk'den bir arkadaşa. Yani tecrübesi olan ve danışmanlığına güvenebileceğim, bu tür cihazlardan 10'larca belki de yüzlerce kuran birisinden bu hizmeti almayı planlıyorum.
O yüzden kart ve diğer ekipmanların seçimlerimi akıllıca yapıp, anahtar teslim tak fişe çalıştır bir şey düşünüyorum.

Örneğin kafamdaki mantık ; 2 tane 3080 veya 2 tane 3090 ile start vermek. Para buldukça da, diğer 4 slotu da zaman içersinde temin etmek. (6 'lı rig örneğin.)

O yüzden 2 tane kaliteli ve son güncel kart ile mi, 6 tane klasik, tabiri caiz ise daha hesaplı kartlar ile mi start verilmeli. Sonuçta ne kurarsak kuralım, 8 ay ile 12 ay arasında sanırım amorti edicek. 1 yıl boyunca arıza, bozulma olursa veya sorun çıkar ise küllüm zarar.
Diğer sorum da ; Ekran kartı 3090 aldık ve bozuldu. Garantiye gönderdiğimizde ; "Kardeşim sen oyun oynamamışsın, amacı dışında kullanıp hunharca kartı dinlendirmeden 7/24 mining yapmışsın, garanti yok sana" der mi ?