Şimdi sanal makinada 2 disk sürücü gözüküyordu ama 1 sürücü içinde bir text vardı. İngilizce şu şekilde bişey yazıyordu buaya dosya atmayın silinir filan. Biride 128 gblık hdd idi.
Ben sadece premium disk seçtiysem neden faturada 2 tane osdisk gözüküyor? 1 tane bile gözükmemesi gerekmezmi sonuçta makina içinde bu diskler dahil değil mi? Disk seçiminden standart ssd ve standar hdd seçsem ne olurdu?
O disk geçici depolama salanı sağlıyor, içindeki uyarı bundan dolayı. Standart seçtiğinizde değişen şey maliyeti olur. Klasik sanal makine mantığı ile bakmayın, burada her kaynak aslında ayrı birer servis, bu servisler bir araya gelerek bir VM oluşturuyor.
Kaynak kullanımı kısmında ilginç bişey vardı.
Ben makinayı oluştururken kanak olarak xxx diye bir kelime girdim ama daha sonradan baktığımda kaynak guruplarında NEtworkla başlayan bir satırın geldiğini görgüm NetworkNG gibi bişeydi. Bu ne anlama geliyor.
VM üzerindeki kaynaklar ayrı birer servis demiştik. Buna donanım özellikleri de dahil. O kısımda kullandığınız VM'e bağlı bir NAT oluşturuluyor diyebiliriz. VM kedine özel sanal bir ağın arkasında çalışıyor.
Makina durdurulduğunda cpu ram duruyorsa giden kullanım demekki disk kullanımı peki premium disk olayını nasıl durdurabilirim ki hiç gider yansımasın?
Servisin türüne bağlı olarak bazıları durdurulur, bazıları ise ayrılır. Tekrar kullanılmayacaksa silmek de bir çözüm.
Çok önemli bir konuda Yetersiz kota - aile sınırı kısmı burada yüksek çekirdekli makinalar silik? Mesela aylık 10.000 tl. Şimdi ben bu makinaları bakiyem yettiğinde alıp 1 günlük bile kullanamaz mıyım bunlar neden silik. İlk Azureye girdiğimde makina oluştururken bunlar aktifti sonradan pasife döndüler.
Deneme hesabı ile tüm servisleri kullanamayacağınız gibi VM şablonlarını da kullanamazsınız. Bazıları abonelik türüne bazıları seçtiğiniz bölgeye bağlı olarak pasif olur. Sizin alamayacağınız, bir partnerle çalışmanız gereken servisler de var platformda, bunlar için çözüm ortağı ile beraber çalışmak gerekiyor.