zeytin8899 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diger okullarda bedava not verilmesi yanlis dogru olan bu.
Bedava not değil hocam bu. Ben de 12. sınıf iken tüm sözlülerim 100 idi. Ha benim notlarım 80-100 arasıydı ama ortalaması 40 olan Hayri'nin de 100'dü.

Çünkü karne ortalaması üniversite sınavı puanına birebir etki ediyor, üstüne ekleniyor.

Öğretmenler ve diğer herkes de farkındaydı, bir gencin hayatını bir sınava bağlı olduğu imajı verildi senelerce yanlış da olsa. Ona olabildiğince destek olunmalıydı. Bu çocuğun sözlüleri 100 girilse karne ortalaması 8-9 puan yükselse ve bu da kazanacağı bölüme akabinde nasıl bir insani gelişim göstereceğine birebir etki eder bunu düşünmelisiniz.

O sözlüler hak değildir.

Özel okulda okuyan çocuğun öğretmeni her sözlüye 100 basarak bir çocuğu üni. sınavında 30 bin kişinin önüne atıyorsa; bunu yapmak devlet lisesi öğretmeninin de görevidir.

Ya da bunu denetleyen bir eğitim düzenimiz olsa herkes hakettiğini alsın lafım yok.

3 soydur öğretmen olan bir aileden geliyorum. Bu yapılan etik değildir, bunu çok net söyleyebilirim.

Öğretmene ise yazıklar olsun. Bir çocuk derslerde tembel dahi olsa üniversite sınavı şansına darbe vurulmamalı.