dnzdmrl91 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar hocam,

Kurumsal mimari yapısında generic bir repository oluşturmaya çalışıyorum aslında bunu entity framework ile yaptım fakat ef yerine postgresql kullanmam gerekiyor. Postgresql örneklerine baktığımda crud işlemlerinin controller yapısı altında yapıldığını görüyorum. Bu ne kadar doğru ve mantıklıdır ? Elinizde kurumsal mimari yapısında postgresql kullanılmış bir proje ya da örnek varsa paylaşabilir misiniz ? İnceleyim. Teşekkür ederim.
Merhabalar,
Controller içerisinde CRUD işlemleri yapabilirsiniz.
Mantık olarak, oluşturmuş olduğunuz repoya EF ya da PostgreSQL'in Get, Add, Select, Remove gibi CRUD fonksiyonlarını implement etmeniz aynı şey. Burada önemli olan hangi ORM'i kullanıyorsanız onun context nesnesini oluşturmuş olduğunuz repo classında kullanabiliyor olmanız. Burada da Dependency Injection uygulayabilirsiniz. Constructor injection, property injection vb gibi.
https://medium.com/net-core/reposito...e-21e01c6664d7 buradaki örneğe göz atabilir misiniz?
Edit: .NET Core yapısı gereği DI uygulamaktadır. Bu da geliştirmekte olduğunuz uygulama için fazlasıyla kolaylık sağlar.