Hocam nasıl kıyas yaptırmamı gerektirmiyor? Ben sadece kendi okulumla yarışmıyorum ki milyonlarca öğrenci var ve çoğunun notu şişiriliyor diye benim önüme geçiyorlar.
Sadece senin değil herkesin önüne geçiyorlar. OBP'ye önem verseydin yazılı notların için çalışırdın meslek derslerini boşlamazdın hocandan şişirme not bekleme yerine hakkınla yüksek alıp yüksek performansları görürdün. Ama sen sadece başka okulları başka yerleri göstererek benim notumu da yükseltin diyorsun. Neden? Sınıfında alanında çalışıp o yazılıdan 90-100 alan öğrenci derslere geçen öğrenci ile neden aynı performans notun olsun veya da yakın? yazılı notların düşük. Sen yarıştan yazılıdan düşük alarak geri de kalmışsın zaten. Performans notlarını yükseltmek ve yazılı notlarını yükseltmek için önüne bak ve normal öğrenciliğini gerçekleştir. Aksilik olduğu zaman hocalarına söylesen sana yardımcı olurlar zaten ama sen onlara bir şey söylemeden derslere girmeden senin sınava çalıştığını düşünüp hayali olarak sana yüksek not vermelerini istiyorsun. Bu saatten sonra önüne bakıp önündeki sınavlar ve performanslardan yüksek almaya çalışman lazım. Yoksa sadece insanlara isyan edersin onların notları yüksek diye.