Lenoy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, öncelikle konu için çok teşekkür ederim. Yeni girmek isteyen insanlara fazlasıyla yardımcı oluyor. Ancak, aklımda birkaç soru işareti kaldı. Bunları cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

1- Amazon üzerinden Amerika'da satış yapabilmek için şirket açmamız gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa bunun masrafı ne olur?

2- Ürünlerimi satmak için Amazon deposuna göndermek istiyorum. Amazon depo masrafı nedir, Neye göre masraf hesaplanıyor?

3- Amazon deposuna gönderdiğim ürünlerin kargo süreci nasıl oluyor? Bu konu hakkında hiç bilgim yok.

Merhaba rica ederiz.

1-)Bireysel hesap açılışları durdu artık şirket gerekiyor ama bireysel olarak hesap açabilenler var halen sebebini bilmiyorum.
Türkiye'deki şahıs firmanız ile başvurabilirsiniz sorun yok. Amerika'da da şirket açabilirsiniz.

Amerika'da şirket açmak için ajanslar var bunlar sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Eın numarası, ıtın, adres, banka hesabı hatta fatura bile veriyorlar.
Ortalama 1000 dolara ihtiyaçlarınızı halledebilirsiniz. Kendiniz yaparsanız tüm işlemleri 300-400 dolar cebinizde kalır.

2-) Hesaplama yapmak için amazonun calculator sayfası hesapları yapacaktır. 1 tane ürün için beraber yapalım

Hesap yapma sayfası : https://sellercentral.amazon.com/fba...lculator/index

Ürünümüz bu diyelim:

https://www.amazon.com/dp/B07VG6FPQK/

ürünün linkinin sonunda dp'den sonra başlayan numara asın numarasıdır ürünün kimlik numarası diyebiliriz. asin numarasını kopyalayın
"B07VG6FPQK"

hesaplama sayfasında bu asini yazın ve search butonuna tıklayın.

2 tane sütun geliyor birincisi ürünü siz gönderirseniz yani FBM ikinci sütun ürünü Amazon gönderirse yani FBA (Amazon Fulfillment)

Biz fba ile satışlarımızı yapacağımız için ikinci sütundaki bilgilere göre işlem yapacağız.

Item price: ürünün satış fiyatı ne kadar onu yazıyoruz

26.99 $ yazıyoruz ve hesapla butonuna tıklıyoruz.

en altta net profit yazar yani 26.99 fba olarak satılan bu üründen amazon'un size vereceği net rakamdır. 17.94 $ rakam çıkıyor.

Amazon bizden aldığı fee(komisyon) depolama kargolama ve satış komisyonudur.

üst tarafta ney için komisyon alacağı rakamlarla belirtiyor.

cost of product bölümüne ürünü alış maliyetinizi yazabilirsiniz daha net hesaplama yapmak için

3-) ikinci soruda bu cevabı verdim.