yilmazemirhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam özelde nasıl şişirme yok? O zaman insanlar neden parasıyla okuyor gelsin devlette okusun 9. Sınıfta benim ortalamam 70 di arkadaşım 30 ile kalıyordu çocuk özele gitti ortalaması 75 oldu 2 tanede okuluma özelden gelen öğrenci var orda ortalamaları 80 ken bizim okula geldiler sınıfı kıl payı geçiyorlar hatta geçen sene herkesi geçirmeselerdi 1 tanesi kalıyordu kimse burda özel okullar not şişirmiyor demesin biz neyin ne olduğunu görüyoruz. Müdür yardımcısıylada konuştuğumuzda bizi baya azarladı.
Çoğu çocuk devlet lisesini kazanamadığı için özel lisede okuyor. Ailesi bin bir borca girip evladını adam akıllı yere getirmek için. Özel okulda 4 yıl okudum, bir tane bi fazladan puan vereni göremedim. Kendinizi tatmin etmek için “özel okulda puan şişiriyorlar” demeyi bırakın. Oradakilerde öğrenci, oradakilerde öğretmen. Size nasıl muamele yapıldıysa aynısını bende gördüm.

En sondaki 12. sınıf

Tam olarak neyi şişirmişler? Derste kimseyle konuşma, ödevlerini tam yap. Derse katıl, seninde performans notun yüksek olsun. Öğeyi denetle yaptığımı düşünen varsa discordda ekran paylaşabilirim.