Merhaba, abilerim kardeşlerim ben Meslek Lisesinde 12. Sınıfım ve bir çok özel okul ve devlet okulu 12. Sınıfların notlarını sözlü notlarıyla şişiriyor ve bu notlar üniversiteye girerken bize ek puan olarak dönüyor. Benim genel ortalamam 80 di ama üniversite sınavına gireceğim için online eğitimde sadece sayısal derslere girdim okulumda meslek dersi ve sözel ders işlerken ben evde kendim alanıma göre çalışıyordum. Sınıfımda bir çok arkadaşımda aynı böyle devam ediyordu bunun dışında bazı arkadaşlarım bu zorlu süreçte psikolojik mücadele veriyordu bizde öğretmenlerimizin bu zorlu süreçte bize destek olacağını düşündük destek dediğim en azından hani aldığımız notları falan verirler diye düşündük. Benim matematik, fizik, kimya gibi derslerimin ortalaması 95 olmasına rağmen şu an bir çok kişinin gerisine düştüm.(Derslere girmedim evet ama çoğu 12. Sınıf derse girmiyor) okulları bir günde hayatımızı belirleyecek yks sınavına çalışmalarını istiyor. Sizce böyle not verilmesi normal midir? Bunun bir kuralı var mıdır? Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.