cRueL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar,

Geçen sene 21 kasımda kaza yaptım eşimle bize kontrolsüz kavşakta sağdan gelen araç çarptı eşim yaralandı karşı tarafın aracı pert oldu. Benim Araç Renault Clio ( hava yastığım bile açılmadı ) karşı taraf Mercedes A180 onun tüm hava yastıkları açtı arabası perte çıktı. Sigorta şirketi karşı tarafa 230.000 TL ödeme yaptı aracı pert olarak şirket sattı diye biliyorum geriye 119.500 TL tutar kaldı onun 41.000 TL sini sigorta şirketimden aldılar ( Onda Kasko vardı bende sadece sigorta ) geri kalan 79.000 TL için talep mektubunu yolladılar.

Arkadaşlarıma bir örnek olsun ders olsun diye bu konuyu açıyorum.
1- Kaskosuz araca binmeyin. Araç alacak durumunuz yoksa eski model de olsa almayın bence kasko olmayacak araca binmeyin yani. yoksa olaki bir hatada kusur sizde ise hayatınızı .... anladınız siz onu.
2- Kaza yaptınız ne olursa olsun kaza tutanağı tutulurken polis ile iletişimde olup doğru tutanak tutturun. Polisin orda yazdığı her şey sizin cebinizden çıkacak parayı etkiliyor.
3- Trafik kurallarını iyi öğrenin. Ben evimin önünde kaza yaptım sağdan geldi vurdu bana evimden çıkar çıkmaz ne olursa olsun Kanunen haklı olduğu için kuralları iyi öğrenin öyle araç kullanın.

Hukuki yoldan hakkını aramaya da çalışsan bu süreç çok yıpratıcı üzücü ben çok çabaladım ama derdimi kimseye dinletemedim. Sonuç olarak
hem arabamdan oldum hem borçlandım.

Devlet maalesef sigorta şirketlerine napiyosun kardeşim sen demediği için benden 79.000 TL yi kredi kartına böleceklerini yada en fazla elden 10 taksit yapacaklarını söylüyorlar. Bu da size örnek olsun arkadaşlar.
Geçiş olsun hocam.
yılda 4 bin TL ye 400 Bİn tlyi garantiye alıyoruz